Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Peking-backen hoppas på spel i säsongsavslutningen: "Ska göra allt för att det ska bli så, men vill inte stressa fram något"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Castegren tvingades kliva av i spelaren ovan.

Peking-backen Henrik Castegren tvingades kliva av mot BP med en knäskada.
22-åringen har dock fått lugnande besked, men kommer inte att stressa tillbaka.
- Det vore dumt och omoget att inte lyssna på min kropp om det är så att den säger ifrån, säger Castegren till Fotbollskanalen.

Det blev bara en knapp halvtimme för Henrik Castegren i IFK Norrköpings 1-0-seger mot BP under onsdagskvällen. Efter en duell ute vid sidlinjen trampade backen ner i konstgräsmattan och fick smärtor i knät. Oroande för 22-åringen som fick hela 2017 förstört av en korsbandsskada.

Det är klart att det går igenom hur många tankar som helst i huvudet när en sådan här grej händer, sa backen till Fotbollskanalen efter matchen.

Under torsdagen kom dock IFK Norrköping med lugnande besked att det inte rörde sig om någon allvarlig skada.

- Det blev en liten stukning i knäleden, vilket såklart gör ont med tanke på att jag tidigare har haft en skada i knät. Men vi tog det säkra före det osäkra för att inte riskera något. Jag tror med adrenalin och så att jag hade kunnat jogga igång och spela vidare. För när vår fysio kom in så sa han att jag var stabil och allt, men vi ville inte riskera något, säger Castegren nu till Fotbollskanalen.

Det är oklart om det blir något mer spel den här säsongen för Castegren, den egna produkten som spelat nio raka matcher. Söndagens match mot Örebro - den sista för året på Östgötaporten - lär i alla fall inte bli aktuell.

- Det tror jag inte. Utan vi får nog se hur det känns i början på nästa vecka så får vi nog ta det därifrån. Framförallt med min historia så vill jag definitivt inte stressa fram något. Det är två matcher kvar, såklart skulle jag vilja vara med och spela dem. Men man får tänka ett steg längre och lyssna på kroppen och se hur det känns vecka, säger backen.

Eventuellt sista matchen (mot Häcken borta den 11 november) kan vara aktuell då?
- Det är svårt att säga nu, men vi får se hur det känns i veckan.

Är det svårt att lyssna på kroppen och tänka ett steg längre när ni är i det läget ni är i just nu i guldstriden?
- Man skulle kunna tro det, men samtidigt så vet jag att en karriär är så mycket längre än ett par matcher. Och det är klart att det blir tufft med tanke på vilken sits vi är i i serien, men det vore dumt och omoget att inte lyssna på min kropp om det är så att den säger ifrån. Jag ska göra allt för att kunna spela men är det inte så, så är det inte så.

Efter segern mot BP har IFK Norrköping en poäng upp till AIK i guldposition. Under torsdagskvällen har Gnaget, med en match till godo, chansen att svara när man möter Östersund borta.

- Den kommer jag att sitta fastklistrad i soffan framför och förmodligen inte röra mig så mycket, säger Henrik Castegren.

Vilka förhoppningar har du och ni i laget om att komma ikapp AIK så länge ni gör ert?
- Det är så svårt att säga. AIK har förlorat en match på hela året och det var mot oss. Det vore såklart väldigt fördelaktigt för oss om de började förlora nu, sedan så får vi se hur det går de här matcherna. Men vi kan bara hoppas på att det vi gör räcker, och gör det inte det så gör det inte det. Det är klart att vi hoppas på Östersund i kväll i alla fall.

Publicerad 2018-11-01 kl 16:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons