Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Peking får miljonbonus i CL - tack vare Malmö FF

Foto: SCANPIX

Malmö FF:s framgångar i Champions League ger IFK Norrköping ett miljontillskott i kassan. Svenska Spels bonus som betalas ut till kvalande lag i CL är nu uppe i fyra miljoner kronor.
- Det här gör hela skillnaden, säger Norrköpings klubbdirektör Patrik Selin till Sef.

Malmö FF bröt den svenska förbannelsen i Champions League och tog sig till gruppspelet två år i rad. Framgångarna ger nu svallvågor för övriga svenska lag som kvalar till Europaspelet. Det är Svenska Spel betalar varje år ut en Europabonus till de lag som kvalar i Europa League och Champions League. Tanken med den är att de lag som klarar av att kvalificera sig för gruppspelet ska betala tillbaka bonusen för att hjälpa laget eller lagen som följer året efter.

MFF:s dubbla gruppspel betyder därför att IFK Norrköping nu får en rejäl miljonbonus. Laget får fyra miljoner kronor genom Europabonusen.

- Det är helt fantastiskt. Jag visste inte om det och fick nypa mig i armen. Europabonusen är bra för klubbar som inte har de ekonomiska musklerna och den gör en väsentlig skillnad. Vi som många andra har svårt att få ihop verksamheten ekonomiskt och bonusen gör hela skillnaden, säger Norrköpings klubbdirektör Patrik Selin till Sef.

Om IFK Norrköping tar sig vidare till gruppspel i Champions League så måste de, precis som MFF, betala tillbaka 1,5 gånger pengarna.

Tvåan och trean i allsvenskan, samt vinnaren i svenska cupen, får även de ta del av bonusen. 2016 får de lagen en miljon vardera i bonus.

Publicerad 2016-05-09 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons