Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Peking kaxiga inför derbypremiär - Friberg da Cruz och Ajderevic debuterar

Idag drar hårdsatsande nykomlingen IFK Norrköping igång säsongen på allvar. Första träningsmatchen blir ett derby - mot fjolårets allsvenskar Åtvidaberg. Och Norrköping tror på klasskillnad.
- Det ska bli fantastiskt kul, en rivstart direkt med länsderby, säger Norrköpings sportchef Tony Martinsson till FotbollDirekt.se.

Östergötlands bägge fotbollsgiganter bytte plats i fotbollshierarkin ifjol - Åtvidaberg åkte ur allsvenskan och Norrköping gick upp. ÅFF har tappat ett par spelare medan Norrköping har gjort hela sju nyförvärv. Och Norrköpings sportchef tycker att skillnaden lagen emellan ska synas direkt.

- Med den satsning vi gjort nu tycker jag att vi ska vara klart bättre än dem.

- Men vi känner ju varandra bra och Åtvidaberg kommer förstås vara taggade. Jag hoppas att vi är det också. Vi kan ta en förlust, huvudsaken är att vi kan se linjer i vårt spel, det som vi jobbat med under försäsongen.

Norrköping startar med en 4-3-3-uppställning och flera av de omtalade nyförvärven debuterar - som Astrit Ajdarevic, Bobbie Friberg da Cruz och Mathias Florén. Ajdarevic får en position som offensiv spets på mittfältet medan Florén spelar defensiv mittfältare - en position den tidigare ytterbacken nu får vänja sig vid.

- Ja, det är tänkt att han ska spela där även i fortsättningen. Elfsborgs-förvärvet Anders Wikström är skadad och saknas i truppen. Nyförvärvet från Ljungskile, Martin Smedberg-Dalence känner av en revbensskada. Men mittfältaren är med på bänken från start.

Norrköping ställer upp med följande lag: Abbas Hassan -Andreas Haglund, Bobbie Friberg da Cruz, David Wiklander, Caio Mendes - Mattias Florén, Marcus Falk-Olander, Astrit Ajdarevic - Riki Cakic, Shpetim Hasani, Imad Khalili.

Bänken: David Nilsson (mv), Filip Sundgren, Enis Ahmetovic, Christopher Telo, Martin Smedberg-Dalence, Joonas Tamm.

Matchstart 14.30.

Publicerad 2011-02-05 kl 14:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER