Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Peking letar Kamara-ersättare: "Tittar på ett antal spelare"

Foto: Scanpix

Alhaji Kamara kan få sluta spela fotboll på grund av ett hjärtfel.
Nu letar IFK Norrköping efter en anfallsvärvning.
- Vi har ett antal spelare som vi är nyfikna på, säger managern Janne Andersson till Fotbollskanalen. 

Under fredagen gick IFK Norrköping ut med den tråkiga nyheten att ett medfött hjärtfel hos Alhaji Kamara har upptäckts. Anfallaren kommer nu inte kunna spela fotboll den här säsongen, och kanske kommer 21-åringen tvingas lägga skorna på hyllan.

- Det var tufft i går, säger managern Janne Andersson.

Anfallskollegan Emir Kujovic förklarar att Kamara berättade om sin sjukdom inför hela Norrköpings trupp under fredagen.

- Vi visste väl lite grand innan, men i går fick vi den sista bekräftelsen om det. Det var väldigt speciellt. Det var tungt att höra hans ord. Men det är mest tungt för honom och mest synd om honom. Vi får försöka stötta honom så gott det går. Vi får se vad han behöver hjälp med och vad vi kan göra för honom. Det är en väldigt fin människa, säger Kujovic.

- Det här får en att tänka på att hälsan går först och att man är lyckligt lottad att det inte händer en själv. Man ska vara tacksam över att få vara frisk.

Sportsligt blir nu mästarlaget utan en viktig anfallare, som ska ersättas.

- Vi kommer jobba på det, självklart. Vi hade ju räknat med Alhaji i truppen. Förra året försvann han till Malaysia sent och då hann vi inte ersätta honom. Nu har vi tid på oss, så det kommer vi jobba på. Vi kommer inte panikgöra något, men vi kommer jobba aktivt på det, säger Janne Andersson.

Och en önskelista över anfallare finns redan, bekräftar Norrköpings manager.

- Visst har vi ett antal spelare som vi är lite nyfikna på. Sen får vi se om vi kan lösa någon av dem. Det finns inte obegränsat med pengar att ösa ut.

Hur går snacket kring Holmbert Aron Fridjonsson (anfallare från isländska KR som nyligen provtränade med Norrköping)?
- Egentligen är det inget nytt där. Vi är där vi varit innan. Men vi är intresserade och han är en av de spelarna som finns på listan. Det är svårt att förneka det när han provtränat med oss, men egentligen är det inget mer än så, säger Andersson.

Den isländska sajten fotbolti.net har tidigare rapporterat om att IFK Norrköping fått två bud på Fridjonsson förkastade av KR.

Tidigare har Fotbollskanalen avslöjat att IFK Norrköping är intresserat av Bröndbys Magnus Eriksson, men han var framför allt ett alternativ om Emir Kujovic skulle bli såld i vinter.

Publicerad 2016-02-27 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons