POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Peking med optioner i avtalet om Haksabanovic: "Är inget rakt lån"

8:39

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Norrköpings presentation av Haksabanovic i spelaren ovan.

IFK Norrköping har lånat in Sead Haksabanovic från West Ham.
Klubben ser det dock inte som ett regelrätt lån.
- Det finns optioner för oss som då kan innebära en uppsida, säger ordföranden Peter Hunt till Fotbollskanalen.

Tidigare under torsdagen kunde Fotbollskanalen avslöja att Sead Haksabanovic var nära IFK Norrköping. En värvning som senare under dagen presenterades av klubben. Haksabanovic ansluter på ett 18 månader långt lån från West Ham.

IFK Norrköping har dock vissa optioner med i avtalet, som var en förutsättning för att övergången skulle bli av.

- Jag kan inte gå in i detalj, men det finns optioner för oss som då kan innebära en uppsida beroende på hur saker och ting utvecklar sig. Det är i den bemärkelsen inget lån rakt av, då hade vi inte varit intresserat. Vi har i förhandlingarna kunnat prata in vissa uppsidor för IFK Norrköping, säger klubbens ordförande Peter Hunt till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Men det är naturligtvis väldigt svårt att en uppfattning vad som kommer att hända här om ett och ett halvt år. Men dialogen med West Ham har varit pragmatisk och förts i en väldigt god anda. Så jag är väldigt nöjd totalt sätt, och det äventyrar inte på något sätt IFK Norrköpings ekonomi. Utan jag tror helt enkelt att det kan finnas en bra uppsida så småningom.

Men har ni en rak köpoption, finns den möjligheten om ni skulle vilja det?
- Jag kan tyvärr inte gå in på detaljerna här, det är lite komplicerat. Men det kan också finnas en sådan möjlighet, även om det kanske inte omedelbart är det första man tänker på. Men det finns inbakat även en sådan möjlighet.

IFK Norrköping har även en ekonomisk "uppsida" om det skulle bli så att Haksabanovic återvänder till West Ham och gör matcher i Premier League.

- I grunden så är det ju så att West Ham ser IFK Norrköping som en bra klubb att placera en sån här spelare i. Dels vilken nivå vi befinner oss på inom svensk fotboll men även för en ung man på 19 år att så att säga återhämta sig lite efter de turer han har varit med om och hitta sig själv. Så West Ham ser naturligtvis det här också som ett sätt att fostra spelaren vidare, nu ska jag inte låta för pretentiös här men jag tror att vi kan ta hand om Sead på ett bra sätt och utveckla honom ytterligare. West Ham har väl även skäl att se att de investeringar man gör kan ge avkastning på sikt. Det var inte den billigaste spelaren heller när han gick från Halmstad, man har ju lagt pengar på honom. Och ska man slipa de här diamanterna så kan det vara bra med den här typen av turer också, säger Peter Hunt.

Hur ser du på att ni lyckas lösa en sådan här prestigevärvning?
- Det är naturligtvis positivt och även lite överraskanade ska jag säga, även om jag och Jens har varit i de här förhandlingarna i en månad drygt. Men det visar också att vi som förening har en attraktionskraft och det är klart att vi måste stolta från IFK Norrköpings sida att vi kan locka hem en sådan här spelare. Om jag förstår det hela rätt, i konkurrens med båda svenska och utländska klubbar. Roligt att han valde Norrköping.

IFK Norrköping har nu presenterat Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic på en dryg vecka. Framöver kan det dock bli lugnare på värvningsfronten för Peking.

- Vi vet väl inte här, det är väldigt svårt att ha en uppfattning om någon lämnar. Vi kanske får bud på våra spelare och hur vi nu formar truppen är väldigt svårt. Först och främst fönstret ut här stänger ju för de allra flesta stora ligor i slutet på månaden och så har vi ytterligare tid på oss. Och vi får väl se på försäsongen hur det utvecklar sig, och hur det ser ut på skadefronten. Skulle det behövas ytterligare någonting längre fram här så stänger vi väl inga dörrar, men just nu sitter vi väl ganska nöjda, säger Peter Hunt.

Norrköpings lagkapten Andreas Johansson har lämnat klubben och flyttat hem till Halmstad. Trots det tappet så ser Peter Hunt ingen omedelbar anledning till förstärkningar.

- Jag ska inte ha de här synpunkterna direkt kanske, det är ju Jens och ledarna. Men å andra sidan, om man tittar på vad vi har för mittbacksalternativ så är det inga dåliga spelare. Man ska inte på något sätt diskvalificera dem. Jag tycker att vi har en bra besättning, både numerärt och kvalitativt. Så jag darrar inte på manschetten när det gäller vårt försvar, säger ordföranden.

Trots att Andreas Johansson har lämnat som har spelat samtliga minuter de senaste tre åren?
- Ja, men det är väl upp till andra nu att axla den rollen. Och det vet vi ju inte ännu hur det håller förrän det har gått en tid. Men som jag ser det så brukar det vara så i många lag och organisationer, någon lämnar och någon annan tar ansvaret. Och vem vet, vi kanske kan ha en mycket intressant backlinje med de egna talanger som finns där. Så vi sitter nog ganska nöjda där.

Publicerad 2019-01-17 kl 14:37

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto