POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Peking riskerar att tappa Haksabanovic: "Vill äga honom - men känns svårt"

Foto: Bildbyrån.

Sead Haksabanovic är på lån hos IFK Norrköping från West Ham.
Och klubben tror inte man kommer att kunna köpa loss honom.
- Det är en klar önskan att vi ska äga honom, men det känns svårt, säger ordföranden Peter Hunt till NT.

I januari förra året lånade IFK Norrköping in Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham. Avtalet var då skrivet över 18 månader, även om klubben inte såg det som ett rakt lån.

- Det finns optioner för oss som då kan innebära en uppsida, sade ordföranden Peter Hunt till Fotbollskanalen då.

Nu har det gått ett år på lånet och enligt NT kan IFK Norrköping tappa Haksabanovic redan i januari om nu West Ham skulle välja att kalla tillbaka 20-åringen. Om Premier League-klubben inte väljer att utnyttja den optionen så får Peking behålla honom till sommaren.

IFK Norrköping gör ingen hemlighet av att man helst hade velat att Sead Haksabanovic var Peking-spelare på permanent basis, men ordförande Peter Hunt att det är besvärlig sits ur det hänseendet.

- Det är en klar önskan att vi ska äga honom, men det känns svårt. Vi är inte alls i närheten av West Hams kaliber eller klubbarna som tittar på Haksabanbovic, säger han till NT.

Han fortsätter:

- Ska vi säga lite retoriskt att om West Ham betalade 30 miljoner för två år sedan...Sead har gjort en bra höst i allsvenskan och andra klubbar har fått upp ögonen – det är ingen tvekan om att det handlar om en svår förhandling. 

Däremot tror Hunt att en möjlighet för Peking att behålla Haksabanovic längre än vad som ursprungligen är avtalat kan vara att förlänga det nuvarande lånet. Men inte heller den frågan äger den östgötska klubben.

- Ja, det kan det absolut vara, men det beror på vad det finns för andra alternativ. Om West Ham eller agenten vill något annat. Men jag tror Sead trivs i Norrköping, det är min personliga uppfattning och för hans egen del är det viktigt att inte hamna på bänken utomlands igen.

Sead Haksabanovics kontrakt med West Ham sträcker sig till sommaren 2022. I fjol svarade han för åtta mål och åtta assist för IFK Norrköping i Europa League-kvalet och allsvenskan.

Publicerad 2020-01-02 kl 23:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå