POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Peking"-stjärnan knäckt: "Jag hatar det"

27 grader och strålande sol. Det tog knäcken på Norrköpings mittfältsmotor som mattades ju längre matchen mot Malmö led.
– Den dödar mig. Jag hatar det, fuck värme alltså, säger Astrit Ajdarevic.

NORRKÖPING. Ett pressat IFK Norrköping lyckades - å ena sidan - ta en poäng hemma mot svenska mästaren Malmö FF. Å andra sidan lyckades man inte ta samtliga tre poäng trots flertalet öppna lägen.

– Det vill sig inte bara, ibland vill det sig och ibland inte. Vi måste fortsätta skjuta och skapa chanser, tillslut sitter den är, säger Astrid Ajdarevic när FotbollDirekt.se träffar honom efter 0-0 mot MFF.

Mittfältaren låg i första halvlek bakom det mesta som hemmalaget skapade offensivt. I andra halvlek, när resten av laget skruvade upp tempot, föll Ajdarevic bort mer och mer ur spelet. Anledningen? Värmen.

– Jag var inte lika bra i dag. Jag har ändå spelat ganska bra de senaste matcherna, kommit till mycket avslut och varit väldigt delaktig. Jag var lite delaktig i dag men jag var riktigt, riktigt trött i dag om jag ska vara ärlig. Värmen alltså, den dödar mig. Jag hatar det, fuck värme alltså... hellre lite duggregn, då är det mycket bättre. Men det är inget man kan klaga på, jag måste klara det mentalt.

Du löper över väldigt stora ytor och vill hela tiden vara i centrum av spelet. Tar du på dig för mycket ansvar?

– Man kan aldrig löpa för mycket eller vara för mycket övertänd, om alla fotbollsspelare vore så så hade det gått bra. Jag blir sur när jag missar en passning. Det är så det är och jag tar gärna på mig det där ansvaret och att vilja mest i ett lag för det är den spelartypen jag är.


Er lagkapten Mathias Florén sa till mig innan säsongen att du kan bli hur bra som helst men att han var orolig att du känner för stor press och tar för mycket ansvar på dina axlar. Kommentar?

– Visst, jag är fortfarande 21 år gammal och jag försöker lära mig så mycket som möjligt det här året, inte bara från spelare i mitt lag utan från andra lag också. Vissa av dem har spelat på en hög nivå och jag lär mig för varje match. I början av säsongen gjorde jag kanske lite enklare misstag och då gick det inte så bra för min egen del men på senare tid tycker jag att det gått bättre. Jag gör rätt saker på rätt plats nu.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-07-09 kl 22:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå