Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Peking-toppens besked: Lovar storsatsning i sommar - men Dagerstål lämnar

Allsvenskan

Om två veckor öppnar transferfönstret.
Räkna med att det kommer hända en hel del i IFK Norrköping.
- Med spelarna som kommer in så hoppas jag att man ser att vi satsar, säger tf sportchef Tony Martinsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tony Martinsson och Filip Dagerstål.

Under det senaste året har IFK Norrköping bland annat sålt Isak Bergmann Jóhannesson, Sead Haksabanovic, Samuel Adegbenro och Ishaq Abdulrazaq.

Klubben har även värvat in spelare, men som ännu inte håller samma höga nivå, vilket har gjort att man har haft svårt att vara med i den allsvenska toppen.

Men om två veckor öppna sommarens transferfönster och då vill klubben göra en satsning.

- Spelare in kommer det att vara ett antal. Vi får se hur många. Med spelarna som kommer in så hoppas jag att man ser att vi satsar, säger tf sportchef Tony Martinsson till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping har kopplats ihop med en hel del spelare, men Martinsson vill inte kommentera enskilda namn. Men eftersom han är morbror till Alexander Fransson som i februari lämnade "Peking" för AEK Aten så är det svårt att inte prata om honom.

ANNONS

- Det är klart att eftersom jag har en koppling till "Alle" så vet jag om situationen och vad som händer. Vi har så klart kontakt och jag följer utvecklingen där. "Alle" åkte dit i dag för att göra tester och annat, och han har ett år kvar, säger han.

Kommer någon att försvinna?
- Det kommer säkert vara någon spelare ut som kanske behöver en ny spelmiljö. Men vi har inga förfrågningar kring försäljningar, utan det kan alltså vara någon som lämnar för att den behöver en ny miljö för att få fart på karriären.

Hur blir det med Filip Dagerstål som kom tillbaka till er på ett korttidskontrakt efter att ha lämnat Ryssland?
- Vi räknar inte med honom. Kontraktet gick ut i går och Filip vill helst spela ute i Europa. Jag pratade med honom nyss och frågade om han har ångrat sig, men det hade han inte gjort ännu. Så vi tackar för denna tiden.

ANNONS

I en intervju med NT sa Jonathan Levi att IFK Norrköping påstår att man inte är så rik, trots att man har sålt spelare för många miljoner. Och att han därför tycker att det hade varit intressant att få veta vart alla pengar har tagit vägen.

- Jag säger inte att klubben använt pengarna fel, men i min skalle tänker att man hade kunnat utnyttja det jävligt bra. Kunnat fortsätta med de här talangerna, fortsätta med att ta in spelare som har potential att bli sålda för att fortsätta och bygga vidare. Det är mer ditåt - vi ska inte behöva ha de här ett, två, tre mellanåren. Vi borde göra så pass rätt att vi säljer spelare men fortfarande har kvalitén, sa han.

Fotbollskanalen frågar Tony Martinsson om hur han ser på Levis uttalande?

- Det är inte hans eller min arbetsuppgift att påtala om vart pengarna går. Spelare kostar mycket pengar och sedan har vi en övrig organisation som pengar går till. Men jag skjuter den frågan vidare till personerna som sköter ekonomiska bitar i föreningen, säger han.

ANNONS

Känner du av en frustration bland spelare och tränare, att de vill se en större satsning?
- Jag vet inte. Vi har ju värvat en del. Vi har tagit in många. Godswill Ekpolo, Jean de Brito, Daniel Eid, Eman Markovic, Jacob Ortmark och i viss mån Filip Dagerstål också.

I samma intervju med NT sa Jonathan Levi också att han tycker att IFK Norrköping under det sista ett och ett halvt året har tappat just det här att man tidigare har utvecklat spelare.

- Unga talanger. Vi köper in dom, eller tar från egna led. Unga islänningar, afrikaner. Spelare som, liksom jag själv, kommer lite trubbiga. Får en Niclas Eliasson och Jordan Larsson att "bobom". Komma igång igen. Sead också. Den listan kan göras lång. Där kanske vi inte är i dag, men vi kommer inte kunna behålla de bästa spelarna. Man är van vid det. Det är en väg klubben valt, då får det vara så, sa han.

ANNONS

Tony Martinsson:

- Nja, vi sålde ju nyligen (Abdulrazak) Ishaq som egentligen var en sådan spelare. Det arbetet fortlöper över tid, men ibland kanske det inte massproduceras så som vi är vana vid här. Men kolla på en del andra klubbar, det är inte bara vi som klubb. Sedan är det ju bara ett år sedan som vi sålde Isak Bergmann Johannesson också.

Ni har ju varit bra på att utveckla och sälja dyrt, när ribban har lagts högt upplever du att tålamodet har blivit sämre?
- Ja det är mycket möjligt. Det kan det säkert ha blivit. Det finns utmaningar i det och ibland kan det ta längre tid för spelare att ta sista steget.

Publicerad 2022-07-01 kl 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto