POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
28v

Peking-tränaren om guldstriden med AIK: "Vet att spelarna räknar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Norrköpings möte med BP.

STOCKHOLM. Norrköping har satt press på AIK inför torsdagens match i Östersund.
Nu ska lagets tränare Jens Gustafsson slå sig ner framför sin tv och se guldkonkurrentens drabbning.
- Det blir häftigt att se, säger Gustafsson.

IFK Norrköping gjorde vad man skulle mot Brommapojkarna under onsdagen och vann med 1-0. Men själva prestationen är inte tränaren Jens Gustafsson särskilt nöjd med.

- BP gjorde det jättesvårt för oss i första halvlek. De var disciplinerade och vi kunde inte luckra upp deras försvar. De hade absolut de farligaste målchanserna med sina kontringar. I andra halvlek började vi bättre och gjorde mål. Men sen föll vi igenom ganska markant i vårt eget spel. BP skapade många farligheter. Vi hade en hel del tur, säger Gustafsson.

Segern innebär att Peking bara har en poäng upp till serieledaren AIK, som dock har en match mindre spelad och möter Östersund under torsdagen. Men efter vinsten mot BP ville Jens Gustafsson först och främst fokusera på att IFK nu har säkrat Europa-spel till nästa år.

- Det är en alldeles enastående prestation av alla som har en del av det, det är mycket bra gjort, säger han.

- Vi är väldigt stolta oavsett hur det går i de två sista matcherna och för alla andra. Oavsett har vi säkrat en Europa-plats. Det tycker jag är jättebra gjort av alla inblandade och jag är stolt över att få vara en liten del av det. Vi har Örebro nu och det är vår sista hemmamatch för året. Vi ska även tacka av ”Ante” (Andreas Johansson) och ”Daja” (Daniel Sjölund). Jag hoppas att publiken kommer både för det och för att hjälpa oss till en bra prestation mot Örebro.

Enligt tränaren är det inget större guldsnack i Peking-lägret med två omgångar kvar att spela.

- Jag tycker inte vi diskuterar det speciellt mycket. Sen vet jag ju att spelarna räknar och håller på, men jag är dålig på att räkna så jag håller inte på med det. Jag funderar på hur vi ska förbereda oss för nästa fajt varenda dag. Men jag hör inte det ordet (guld) speciellt ofta.

Hur känner du att spelargruppen hanterar situationen som råder och att ta en match i taget?
- De är lite sämre på det än vad jag är (skratt). Men vi diskuterar inte så mycket. Samtidigt är det en del av hela grejen, att kunna sitta och hålla på att sia om framtiden. Men det är ingen här inne eller där (omklädningsrummet) inne som vet något om det.

Publicerad 2018-11-01 kl 07:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå