Peking vann efter rivstart - isländska löftet öppnade målskyttet

Peking spelade under fredagen sin första match på Östgötaporten för året.
Den slutade med en 4-2-seger mot Breidablik – i en match där 16-årige löftet Ísak Bergmann Jóhannesson målade redan efter fem minuter.

IFK Norrköping kom förra helgen hem till Sverige efter ett tio dagar långt träningsläger i Portugal. Och i dag, fredag, gjorde Peking sin första match för året på Östgötaporten när isländska Breidablik kom på besök.

Breidablik, som har slutat tvåa i den isländska högstaligan två år i rad, fick en mardrömsstart på matchen. Och släkten är värst brukar det heta. Redan efter fem minuters spel tog Peking ledningen genom det isländska löftet Ísak Bergmann Jóhannesson.

Åtta minuter därpå small det i gästernas mål igen när Carl Björk utökade för hemmalaget. Sead Haksabanovic gjorde sedan 3-0 efter 24 minuters spel innan gästerna reducerade strax innan pausvilan genom Thomas Mikkelsen.

Breidablik fick mer kontakt i början av den andra halvleken när Viktor Einarsson reducerade till 3-2, men kort därpå punkterade Lars Krogh Gerson matchen när hängde dit 4-2 för Peking, vilket också blev slutresultatet.

IFK Norrköping ställs kommande tisdag mot Jönköpings Södra på hemmaplan, innan tävlingssäsongen drar igång helgen därpå då Halmstads BK väntar i svenska cupen.

Startelva IFK Norrköping: Lindgren – Krogh Gerson, Castergren, Lauritsen, Telo, Bergmann Jóhannesson, Kusu, Blomqvist, Levi, Björk, Haksabanovic

Publicerad 2020-02-14 kl 16:03