Pekings segertåg fortsätter - tog fjärde raka efter sent avgörande

Kaffe kaka, fjärde raka.
IFK Norrköping tog under lördagen sin fjärde raka seger.
Men det satt långt inne.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

IFK Norrköping rivstartade matchen borta mot Östersunds FK och hade flera bra avslut den första kvarten, bland annat genom Sead Haksabanovic, Henrik Castegren och Christoffer Nyman. Gästerna ville vid ett tillfälle även ha straff då Andreas Blomqvist avslut från nära håll såg ut att ta på en ÖFK-försvarares arm. Men domare Fredrik Klitte friade.

Trots Pekings övertag var det hemmalaget som tog ledningen. Aly Keita skickade i väg bollen från eget straffområde och bollen landade hos Simon Kroon. Kroon tog med sig kulan, fortsatte löpa mot straffområdet innan han skickade in avslutet i mål bakom Isak Pettersson.

I slutet av den första halvlek skulle dock Norrköping utjämna genom Christoffer Nyman från elva meter. Detta efter att Peking-anfallaren Sead Haksabanovic revs ner i straffområdet.

Vad Haksabanovic tyckte om straffsituationen?

- Jag känner att jag kommer förbi honom och sedan kände jag en knuff i ryggen. Och jag försökte hålla balansen men det gick inte. Det var för mycket och då var det bara att lägga sig, säger han till Dplay i halvtid.

Andra halvlek var sex minuter gammal när nästa mål föll på Jämtkraft Arena - den här gången var det hemmalaget som gjorde det. Nebiyou Perry serverade Jordan Attah Kadiri som prickade in 2-1.

Men precis som i första halvlek kom Peking tillbaka även i andra - återigen var det Nyman som hittade målet efter ett vackert anfall. Och ännu bättre skulle det bli för gästerna.

I den 90:e matchminuten hittade Peking fram till Simon Thern som stod helt omarkerad. Therns skott, som styrdes via en ÖFK-försvarare, ställde Aly Keita totalt samtidigt som bollen rullade i mål.

På stopptid gjorde sedan Haksabanovic 4-2, vilket blev slutresultatet. Peking har full pott efter fyra omgångar, ÖFK har en inspelad poäng.

ÖFK: Keita - Sonko Sundberg, Isherwood, Haugan - Hörberg, Amin, Colkett, Ssweankambo, Weymans - Kroon, Kadiri

Peking: Pettersson - Castegren, Dagerstål, Lauritsen, Krogh Gerson - Smith, Blomqvist, Thern - Bergmann Jóhannesson, Nyman, Haksabanovic