POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Pekings skadesmäll – tvingas rotera backlinjen efter mittbackens skada

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping har testat olika backlinjer under året.
Till helgens match mot Kalmar tvingas man rotera igen, då Kasper Larsen missar matchen med en knäskada.
- Han ska på en undersökning i dag och sen får vi veta mer, säger Pekings skadeterapeut Dale Reese till Norrköpings Tidningar.

IFK Norrköping har försökt att hitta fram till en inspelad trio i sin trebackslinje. I premiären spelade Henrik Castegren, Kasper Larsen och Rasmus Lauritsen mot Helsingborg. Mot AIK i hemmapremiären tog Filip Dagerstål klivet ner från mittfältet och spelade bredvid Larsen och Lars Krogh Gerson.

Mot Kalmar i helgen kommer det bli en ny backlinje igen, då Kapser Larsen kommer att missa matchen med en knäskada.

- Han kan inte spela den här matchen som kommer (mot Kalmar). Han ska på en undersökning i dag och sen får vi veta mer. Vi ska göra en magnetröntgen på honom och sen får vi lite större besked hur vi ska utverka vår medicinska åtgärdsplan, säger Pekings skadeterapeut Dale Reese till Norrköpings Tidningar.

Däremot är det glädjande nyheter för IFK att Simon Skrabb tränat för fullt under veckan och att Simon Thern inte visar några större besvär från skadan som höll honom borta i premiären. Förutom Larsen och duon Pontus Almqvist och Carl Björk tränar samtliga spelare för fullt i truppen.

- Carl har två veckor kvar och sen kan han slussas in i fotbollsmomenten. Pontus åkte på en liten bristning och får köra rehab ett tag till. Så snart han "hittar muskeln" bättre kan han vara med i kollektivet. Jag tror det blir om tre veckor ungefär, säger Reese.

Publicerad 2019-04-11 kl 17:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå