Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Pekings vice ordförande öppnar för att ersätta Hunt: "Finaste arbete man kan utföra"

5v

IFK Norrköping arbetar fortfarande på att få fram ett förslag till ny ordförande i klubben.
Nu öppnar Patrik Jönsson, vice ordförande, för att ta över efter Peter Hunt.
- Det är klart att det är det finaste arbetet man kan utföra, säger han till Fotbollskanalen.

Under måndagen bekräftade Peter Hunt för NT att han inte kommer föreslås som ny ordförande i IFK Norrköping av valberedningen, som därmed kommer föreslå en annan kandidat till det kommande årsmötet.

Lars Ahlm, som är ordförande i valberedningen, berättar att man fortfarande arbetar brett och ännu inte tagit fram en kandidat.

Han säger:

- Det är en process som pågår hela tiden. Vi är tre i valberedningen och två av oss har varit med i tre år. Vi har kontinuerligt byggt på namn som vi tycker kan vara intressanta i en IFK Norrköping-styrelse, både på kort och lång sikt. Vi har inte kort om namn men de som ska tillsättas kan ju vara på andra poster än ordförandeposten. Det finns många namn som vi arbetar med, men kanske inte just på ordförandebiten, säger Ahlm.

ANNONS

På frågan hur många namn som finns kvar i processen kring ett ordförandeförslag svarar Ahlm:

- Antal namn väljer jag att inte kommentera. Vi brukar ha årsmötet i vecka åtta och stadgarna säger att handlingarna ska vara presenterade en vecka innan det, så där är en deadline. Men vi tänker inte jobba så länge med vårt förslag, men när vi är klara kommer vi ge det till klubben som väljer hur och när man kommunicerar det.

Under intervjun berättar också Ahlm att man inte bestämt sig och upprepar åter igen att han inte vill kommentera ”antalet namn”.

Vad Fotbollskanalen erfar ska dock Patrik Jönsson, som nu är vice ordförande i IFK Norrköping, varit en kandidat men att det spåret svalnat då klubbens valberedning insett att det behövs en starkare röst för att ta över efter Peter Hunt.

När Fotbollskanalen når Jönsson kan han inte bekräfta att han är eller varit aktuell.

- Nej, jag kan tyvärr inte bekräfta det, säger han

Han säger sig heller inte veta om han är eller varit med i valberedningens process kring val av ny ordförande.

ANNONS

- Nej, det vet jag heller inte. Jag har inte fått någon mer information från valberedningen än det som stått i media, säger han.

Skulle du vilja bli ordförande?
- Det är klart att det är det finaste arbetet man kan utföra utifrån min position som gammal spelare och 30 år i klubben, men som läget är just nu är Peter fortfarande min ordförande och jag är lojal mot honom.

Patrik Jönsson har ett förflutet som spelare i IFK Norrköping och har alltså just nu posten som vice ordförande i klubbens styrelse.

De senaste månaderna i IFK Norrköping har varit kaosartade. Bland annat har mångårige assisterande tränaren Stefan Hellberg hoppat av sitt uppdrag och riktat kritik mot hur klubben styrs.

- Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt, sa han till NT efter avhoppet.

Även klubbdirektören Jens Magnusson, marknadschefen Robin Bornehav, managern Jens Gustafsson och SLO:n Fredrik Nilsson har lämnat Norrköping i vinter.

ANNONS

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om det interna missnöje som finns och har funnits rörande nuvarande ordföranden Peter Hunt.

Publicerad 2021-01-19 kl 13:00

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto