Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pengaregnet - MFF omsatte en halv miljard

Som första svenska fotbollsklubb visar Malmö FF upp en omsättning på över en halv miljard kronor i sin årsrapport. Samtidigt poängterar föreningen att själva driftsresultatet stannar vid minus nio miljoner kronor.

Skåneklubben hade ett extraordinärt 2015 med spel i Champions League och ett antal spelarförsäljningar, som sammantaget ledde fram till intäkter på 503,3 miljoner kronor. En ökning med 118,3 miljoner kronor från föregående år.

Samtidigt skriver MFF på sin hemsida att det finns potentiella orosmoment bakom den vinst på hisnande 231,5 miljoner kronor, efter skatt, som föreningen kan stoltsera med. Om man räknat bort intäkterna från Europaspelet hade vinsten blivit mer blygsam, knappa 49 miljoner kronor, och utan spelaraffärer (där försäljningar för 87,5 miljoner kronor ingår) hade det blivit ett underskott på 8,8 miljoner kronor.

En orsak är ökade kostnader på nästan 40 miljoner kronor, från 2014 års notering på 225,6 miljoner kronor till 261,8 miljoner för 2015. Enligt MFF handlar det främst om investeringar i en dyrare spelartrupp, i stadionprojektet samt i klubbens framgångsrika ungdomsverksamhet.

"I och med att de ökade kostnaderna beror på riktade satsningar, t.ex. på att tillfälligt ha något högre spelarkostnader samt i ungdomsverksamheten, och det finns en fastställd långsiktig plan är det ingen källa till oro. Däremot är det en tydlig indikation på att det även framöver måste råda noggrannhet på kostnadssidan och att vi är beroende av publik- och marknadsintäkter på minst dagens nivå", skriver Malmö FF i sammanfattningen av bokslutet på sin hemsida.

Och det råder inga tvivel om att soliditeten lär vara god ett antal år framöver. För närvarande har klubben ett eget kapital på nästan 450 miljoner kronor. Pengar som kan användas för att bland annat betala skulder och att ha en buffert de år ekonomin går sämre.

Publicerad 2016-02-19 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons