Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pep utesluter att ersätta Rolle: "Stänger den dörren"

Halmstads nye tränare Josep Clotet Ruiz pekas ut som tänkbar ersättare till Roland Nilsson i Malmö FF. Något han själv viftar bort.
- Vi stänger den dörren nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Redan innan han gjort allsvensk debut som huvudtränare i Halmstad så lyfts spanjoren Josep Clotet Ruiz fram som möjlig ersättare till Malmö FF:s guldtränare Roland Nilsson. Anledningen är givetvis den popularitet Clotet Ruiz fick som assisterande tränare till Nilsson under Malmö FF:s makalösa fjolårssäsong. Sticker Nilsson till FC Köpenhamn så är det många himmelsblåa fans som vill se Clotet Ruiz tillbaka i Skåneklubben. Men enligt spanjoren är det otänkbart.

- Det viktigaste för en tränare – precis som för spelare – är att vara lojala mot den klubb man arbetar för, säger han till fotbollskanalen.se med en upprörd min.

- Vi kan stänga den dörren här och nu. Jag planerar för ett jobb i Halmstad. Jag försöker bygga upp ett lag och en stomme som ska nå nya mål.

Men en tränare måste väl sträva framåt? Som Nilsson gör om han byter till FC Köpenhamn.
- Men det är ju just det. Roland har varit väldigt lojal mot Malmö FF. Han har tagit dem till en position där de nu ska kvala in till Champions League.

Men det lockar väl att komma tillbaka till Malmö?
- Jag tänker inte så. Jag hade en underbar tid där och har valt att ta ett nytt steg i Halmstad. Det är där jag arbetar. Det är den klubben jag jobbar för att utveckla, säger spanjoren som har ett nytt tvåårskontrakt med Halmstad BK.

Kontrakt går ofta att bryta lätt för huvudtränare i Sverige. Känner du till det?
- Jag vet inget om det. Det får du prata med ordföranden om.

Publicerad 2011-03-21 kl 18:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons