Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Per Bystedt vald till ny ordförande i AIK

Foto: TT

Per Bystedt valdes på torsdagen till ny ordförande i AIK FF.
Beslutet fattades av över 500 medlemmar på plats.

Under förra veckan presenterade AIK:s valberedning de namn som man ville skulle ingå i den nya styrelsen för AIK FF och AIK Fotboll AB.

De förstnämnda höll på torsdagskvällen ett extramöte, efter ett initiativ från närmare 300 supportrar, och på mötet klubbades det att Per Bystedt åter tar över ordförandeposten i klubben.

530 röstberättigade medlemmar fanns på plats på Solna Gymnasium och de röstade alltså på valberedningens förslag. Beslutet valdes med stor majoritet, men var inte enhälligt, det skriver AIK på sitt twitterkonto.

– Min förra period här är en tillgång, man har blivit äldre och inser att saker kunnat gjort annorlunda, Det var för dålig kommuniktation mellan bolaget och föreningen men också mot supportrarna. Om jag blir vald ska vi inte göra om det misstaget, det ska vara en tajt dialog mellan er och oss som jobbar med det här, sa Bystedt på mötet, enligt Dagens Nyheter.

Senare valdes även de fyra föreslagna styrelsemedlemmarna Ulf Björnemark, Patrick Englund, Faje Gani och Christian Snäcke in.

- Den enda jag känner i den avgående styrelsen och ledningen är Johan Segui eftersom vi har jobbat ihop tidigare (under Bystedt förra sejour i AIK). De andra vill jag inte recensera. Jag har träffat Mikael en gång i ett stormöte. Vi ska väl lära känna varandra nu, jag har absolut ingen förutfattad mening om honom. Jag vet att det har gått massa rykten, det är alltid så i AIK: ”Ska vi byta tränare? Ska vi byta vd? Ska vi byta styrelse?” Jag ska försöka stå utanför det och göra ett proffsigt jobb, säger Bystedt till Aftonbladet.

Bystedt var ordförande i klubben mellan 2005 och 2009 och äger själv runt 18 procent i aktiebolaget. Det gör honom till en av de större minoritetsägarna. Under sin tid som ordförande var han mannen som beslutade att tränaren Rikard Norling efter säsongen 2008 skulle få sparken.

Valberedningen har föreslagit att det i Fotbollsföreningen och Aktiebolaget ska vara samma personer i styrelserna. Aktiebolaget har även de kallat till en extra bolagsstämma den 29 december där man ska välja en ny styrelse.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om det faktum att valet av AIK:s nya styrelse föregåtts av en intern maktkamp bakom kulisserna. Uppgifter till Fotbollskanalen gjorde gällande att missnöjet till stor del grundade sig i den tidigare ordföranden (fram till nu vice ordförande) Johan Seguis arbete. Inom klubben fanns grupperingar, där även supporterguppen Firman Boys spelat en stor roll, som ville se olika personer i klubbens ledning.

Segui valde innan medlemsmötet att avsäga sig en fortsättning i klubben och skickade samtidigt en syrlig passning riktad till personer i klubbledningen.

”Det finns inte en chans att jag efter 12 års styrelsearbete och ett livslångt supporterskap skall låta en grupp personer med en egen agenda ska få styra AIK. Inte en chans. Jag vägrar att vara en bricka i det spel som pågår och att mitt namn solkat av lögner skall användas som sköld för att dölja sanningen.”, skrev Segui på sitt Facebook-konto.

FAKTA

AIK Fotbollförenings nya styrelse

Ordförande:
Per Bystedt, 51.

Ledamöter:
Ulf Björnemark, 39.
Patrick Englund, 50.
Faje Gani, 36.
Christian Snäcke, 43.

Publicerad 2016-12-15 kl 19:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons