Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Per Olsson stannar i Gefle fem år till: ''En markering''

Listan över tränare med långtidskontrakt kan nu göras längre. Gefles Per Olsson har skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2012.
- Det har varit självklart för oss att förlänga och det här är en markering, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand.

Pelle Olsson börjar bli något av en inventarie i Gefle IF. Redan som spelare representerade Olsson klubben och sedan fortsatte han som assisterande tränare och coach för tipselitlaget. 1996 tog han över A-laget och ledde Gefle fram till 2002. Efter en utflykt till Örebro SK tog han på nytt hand om Gefle 2005.

Just nu är Pelle Olsson inne på sin tionde säsong som huvudtränare i föreningen och kommer fortsätta över 2012. Enligt Leif Lindstrand var det aldrig någon tvekan om att avtalet skulle förlängas.

- Vi har hela tiden vetat att han ska vara kvar så det här är ingen nyhet för oss. Sedan har de fina grabbarna, som AIK och Kalmar, gått ut med att de förlänger tränarens kontrakt med många år. Så nu går vi också ut officiellt med ett långt avtal.

Pelle Olssons förra kontrakt skulle löpt ut efter säsongen slut.

- Vi ville vara ute i god tid för en gång skull, innan spekulationerna skulle dra igång och innan poängen skulle börja fördelas, berättar Lindstrand.

Olsson kommer också att fortsätta som sportchef under perioden.

Daniel Bogefors

Publicerad 2008-03-14 kl 11:58
Annons
Annons
Annons