Per Olsson: Vi kommer hit i ett knepigt läge

Ljungskile fortsätter ta poäng. 0-0 hemma mot Gefle gav tionde poängen på de fem senaste matcherna. För Gefle ser det tyngre ut. Fem raka matcher utan mål framåt ger fortsatt kamp i botten.

Gefle har spelat 450 minuter i allsvenskan i rad utan att göra mål. Borta mot Ljungskile hade laget på pappret en riktigt fin chans att vända den negativa trenden. Men stelt, långsamt och chansfattigt spel gav inte mer än en poäng för de ljusblåa. I och för sig ett trendbrott men laget måste börja producera framåt för att inte halka för långt efter inför uppehållet i maj.

- Vi kommer hit i ett knepigt läge där vi inte producerat några mål. Ljungskile borta är absolut ingen lätt match på en svårspelad plan, förklarade tränaren Per Olsson efteråt.

Lantto hyfsat nöjd

Gefle valde att starta matchen med Jonas Lantto och Johan Oremo på topp mot Ljungskiles välväxta mittförsvar. Hans Berggren fick börja på bänken, men Olsson hade förklaringen klar.

- I dag tycker jag att det handlar mer om löpvilja än om styrka och då passar Lanttos och Oremos stil bra. Tyvärr funkade det inte perfekt i timingen framåt för dem.

Jonas Lantto var hyfsat nöjd efteråt.

- Ett ganska rättvist resultat. Det där att vi inte producerar framåt är inte något vi lägger så mycket fokus på utan det är mest utifrån det tjatas om det.

Hur tycker du ert anfallsspel fungerade?

- Det var ganska svårspelat. Ljungskile får in oss lite för mycket i sitt spel där vi slår bollarna in mot deras mittbackar, och det är väl inte min största styrka, erkände 169 cm Lantto.

Andra halvlek bättre

Matchen började extremt trevande och första halvlek bjöd egentligen bara på en enda kvalificerad chans. Mittbacken i Ljungskile, David Leinar, stack fram skallen på en hörna och var riktigt nära att knoppa in 1-0. Gefle hade märkbart svårt framåt och det dröjde till 54:e minuten innan gästerna hade första skottet på mål.

Andra halvlek var bättre som helhet och framförallt var det Gefle som fick lite mer att säga till om. I 59:e minuten kom lagets absolut hetaste chans när Johan Oremo bröt sig fram i straffområdet. Han fick dock ingen rejäl träff utan försvararen Richard Jansson kunde slå bort bollen på mållinjen sedan Michal Slawuta i målet halvräddat.

David Wilson, tränare i Ljungskile, var nöjd med poängen som tar laget förbi Örebro och Trelleborg.

- Oerhört skönt med en poäng även dagar då det tar emot, sade Wilson efteråt.