POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Person kastade bengal i 08-derby - döms nu till fängelse

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen från 08-derbyt i spelaren ovan.

En person kastade en bengal mot sittplatsläktaren i derbyt i fjol mellan Djurgården och Hammarby.
I veckan dömdes personen till fyra månaders fängelse, skriver Expressen

Det var i derbymötet mellan Hammarby och Djurgården i höstas i fjol på Tele2 Arena som en person, som stod på Djurgårdens klacksektion, kastade en bengal mot en sittplatssektion. Personen, som kastade bengalen, fick först tillträdesförbud i två år och, enligt Expressen, föll i tisdags nästa dom mot personen.

Tidningen skriver att tingsrätten dömde personen, som nekade, till fyra månaders fängelse och skadestånd för ett fall av misshandel och sex fall av försök till misshandel. Totalt hade fallet åtta målsäganden som på olika vis påverkades av att bengalen kastades mot läktaren. Gärningsmannen har sedan tidigare även dömts i tre fall för misshandel. 

En annan händelse som också inträffade under samma derby var att en supporter, som stod på Djurgårdens klacksektion, kastade en bit av en stol ner mot planen och träffade en fotograf som tog skada av stolen. Personen dömdes därefter för vållande till kroppsskada och fick betala ett skadestånd på 7 905 kronor till fotografen, men även 6 300 kronor i dagsböter. Dessutom fick personen sex månaders tillträdelseförbud från fotbollevenemang, vilket gjorde att denne åter kunde gå på fotboll igen från och med den 23 april i år. 

En polis, som arbetade i samband med matchen, uppgav efteråt att han kände igen personen, som kastade stolen, och att denne tidigare har haft tillträdesförbud och rör sig i miljön runt Djurgårdens Fina Grabbar (DFG, en huliganfirma).

Publicerad 2019-05-12 kl 10:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå