Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Persson om AIK:s mittback: "Han vet sitt värde"

En vilja att ha Per Karlsson kvar - men inget nytt erbjudande från klubben. 
- AIK vet vad de har, men de vet inte vad de får om de ska ersätta Karlsson, säger C More-experten Jon Persson till Fotbollskanalen. 

Att AIK:s mittback har ett utgående kontrakt efter denna säsong är känt. För en vecka berättade Karlsson till Fotbollskanalen att han inte hade fått något nytt kontraktsförslag än, men muntligt hade han fått höra att AIK ville ha kvar honom. Men än har inget erbjudande kommit.

C More-experten Jon Persson tror att det finns ett rejält snack mellan AIK och Per Karlsson.  

- Jag tror verkligen att AIK kommer att försöka göra allt de kan för att förlänga med Per Karlsson. Han känns som en spelare som är omtyckt - i såväl runt klubben. Dessutom är han bra på fotboll, som är en fördel naturligtvis. 

Varför tror du att AIK dröjer med att ge ett erbjudande till Pertan?
- Det kan vara så att Karlsson vill utforska och se vilka alternativ som finns, och därmed inte vill ha något att ta ställning till. Det är en sak som det skulle kunna vara.

- Det är klart, om nu "Pertan" ska utomlands så är det kanske nu han ska dra isåfall. Fotbollsspelare vill ju oftast ut och testa vingarna på en så hög nivå som möjligt. Dessutom om man tjänar några kronor på det äventyret också. Men sånt talar till AIK:s fördel, att Pertan säkerligen kommer vara ganska kräsen och inte tacka ja till vad som helst. Även den sociala situationen är svår att förbättra för hans del, om man tänker på familjen, säger Jon Persson. 

AIK:s sportchef, Björn Wesström medverkade igår, onsdag, i 08-fotboll och sa så här:
-Vi har inte råd att ha ett ålderdomshem för hjältar i klubbarna. Äldre spelare är inte lika intresserade av bonussystem, utan kanske vill ha ett stabilare paket, vilket är dyrare för klubben.

Hur ser du på det uttalandet?
- En ingångslön är en ingångslön. Per Karlsson vet ju sitt värde i AIK naturligtvis. Framför allt så vet hans agent det. Så det är klart att det blir dyrare och oftast mer komplicerade lösningar, säger Persson.

Om AIK inte väljer att förlänga med Per Karlsson, hur tror du att satsningarna mot ett SM-guld 2018 ser ut då?
- Helt oförändrade tror jag. Jag tycker AIK har visat att de har bra ersättare. På sättet som de spelar just nu så krävs det bara tre backar. Klart att Karlsson är en viktig spelare, men han är inte oersättlig för AIK.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-07 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons