POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pescara och Rangers räddar Gais

Gais har till sist fått betalt för Mervan Celik. Nu har Pescara satt in ett miljonbelopp på Gais konto - och snart kan ytterligare miljoner vara på väg från Rangers.

Efter problemen med att få betalt av konkursande Rangers för Mervan Celik så har Gais lärt sig.
I helgen skulle Mervan Celik ha spelat en cupmatch med Pescara men stoppades. Gais sade nej. Anledningen; italienarna hade inte slutbetalat transfern till Gais. Det var i fredags. I dag måndag har 1,5 miljoner kronor till sist betalats ut till Gais och med det har Celik nu klartecken fullt ut.

– Det hade inte varit trovärdigt, att godkänna övergången innan pengarna bevisligen satt på vårt konto på banken, så vi stoppade honom. Det räckte inte med ett fax, förklarar Gais klubbchef Leif Gjulem för Göteborgsposten.

Välkomna pengar för ett Gais som är i ett oerhört behov av nytt kapital. Men om pengarna kan användas för nyförvärv eller måste in för att rädda föreningens drift, det är än så länge oklart.

– Det blir en fråga för styrelsen, säger sportchefen Mats Persson.

Men enligt GP finns fler ekonomiska intäktsmöjligheter med Celik för Gais än Pescara. Tydligen ska öppning finnas om ersättning från skotska Rangers som tidigare i somras köpte honom från Gais men inte kunde betala för sig i en slutände när det blev konkurs.

Rangers uppges nu ha hört av sig till Gais och ställt frågan om hur kraven ser ut. Detta därför att Uefa kräver att Rangers måste göra rätt för sig för att på sikt få komma tillbnaka och spela i Europa.

 

 

Publicerad 2012-08-20 kl 16:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå