Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Petad Dahlén på väg bort från Gefle

Andreas Dahléns kontrakt med Gefle går ut efter säsongen. Klubben har erbjudit en förlängning med vänsterbacken vill avvakta. Då petas han ur laget.

Efter en lysande insats som vänsterback under inledningen på säsongen har det helt tagit stopp i Gefle för Andreas Dahlén.

Orsaken är att 25-åringens kontrakt med klubben går ut efter säsongen och att han ännu inte skrivit på en förlängning.
- De erbjöd mig ett nytt kontrakt på 2,5 år i somras. Då var första juli deadline för påskrivning men jag ville avvakta. Det är väl orsaken till att jag inte får speltid nu, berättar Andreas Dahlén för FotbollDirekt.se.

Vänsterbacken är besviken över tilltaget men visar samtidigt förståelse för klubbens agerande.
- De vill väl hellre använda spelare som inte sitter på ett utgående kontrakt. Jag förstår klubben men måste samtidigt tänka på min egen karriär i första hand.

Hittills har det blivit elva matcher från start under säsongen för Dahlén som kom till Gefle från Umeå FC inför säsongen 2007.

Men någon ytterligare speltid i år räknar han inte med.
- Nej, det gör jag inte. Det är tråkigt för det har gått bra för mig i samtliga matcher jag spelat.

Vad som händer efter säsongen, då Dahlén kan gå som Bosman, vet han inte. Men ett flertal allsvenska klubbar har ögonen på honom och fotbollsmässigt har han inte fått ut max av sin kvalitéer i Gefle.
- Jag är en rätt offensiv ytterback men har inte alls fått följa med upp i anfallen, ibland får jag inte ens gå över mittplan. Tränaren (Pelle Olsson) vill väl att anfallen ska vara koncenterade till Yannick Bapupas högerkant.

Dahlén hoppas istället få nytta av sin offensiva läggning hos en, eventuell, ny klubbadress.
- Nu känns det som att en ny klubb efter säsongen ligger närmare till hands än att förlänga med Gefle. Min agent Patrik Englund är också positiv till detta, avslutar Dahlén.

Publicerad 2008-08-16 kl 13:21
Annons
Annons
Annons