Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Petade Blåvitt-talangen: ''Hoppas Stahre gillar mig''

Erik Lund har tappat sin högerbacksplats och motvilligt flyttats till vänsterbacken. Nu hoppas han på en ny chans under Mikael Stahre.
– Jag hoppas han gillar mig, säger Blåvitts talang.

GÖTEBORG.
Erik Lund har haft en tuff säsong. Han har slängts mellan högerbacken och vänsterbacken och sedan Adam Johansson kom tillbaka från sin skada har Lund fått finna sig i att spela andrafiol som högerbacksalternativ.

Innan sommarens transferfönster stängde skrev Göteborg också ett långtidskontrakt med Emil Salomonsson som har klivit in på högerbacken under tiden Adam Johansson avtjänat sin tre matcher långa avstängning.

–  Jag tycker det gick väldigt bra i våras, sedan hade jag en dipp efter mini-uppehållet där och blev lite sjuk med halsfluss och sådär. Jag har väl kommit tillbaka hyfsat här på slutet och gör det okej, i alla fall defensivt. Men jag kommer inte riktigt fram på vänsterkanten, säger Erik Lund till FotbollDirekt.se.

– Sen är det förstås skillnad att spela till vänster, jag är inte lika bekväm där som på högerbacken.

IFK Göteborg gjorde i dagarna klart med ny tränare till nästa säsong. AIK:s förra guldtränare Mikael Stahre har skrivit på för klubben och Jonas Olsson och Stefan Rehn - som Lund har haft som tränaren sedan han anslöt till IFK 2008 - lämnar.

– Det är bra med en nystart. Alla får en chans att börja om på noll med lika förutsättningar. Man får en ny chans att visa att man ska spela på ett annat sätt än vad det kanske varit tidigare, säger Lund.

– Jag försöker göra det så bra jag kan nu det här året. Sedan kommer det in nya fräscha ögon nästa år så då får man försöka ta den chansen.

Vad tror du om dina chanser att ta tillbaka högerbackspositionen?

– Olika tränare letar efter olika grejer, så det är bara att hoppas att den nya tränaren gillar mig. Det får vi se, jag kommer gå in och göra ett bra jobb de matcherna som är kvar i alla fall, avslutar han.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-28 kl 17:35
Annons
Annons
Annons