POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Peter blev stor hjälte - största ögonblicket i karriären: "Alla sjöng mitt namn och skrek - blev generad"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Nsima Peters mål mot AFC i spelaren ovan.

Nsima Peter sänkte AFC och gav Falkenberg nytt kontrakt.
Det är det hittills största ögonblicket i 30-åringens karriär. 
- Det har varit helt galet, säger han till Fotbollskanalen. 

Falkenbergs FF-anfallaren Nsima Peter, 30, blev i lördags stor hjälte för Hallandslaget mot AFC Eskilstuna på Falcon Alkoholfri Arena. Anfallaren sänkte på stopptid AFC efter en soloprestation och gav därmed FFF nytt allsvenskt kontrakt.

Nu har Peter hunnit smälta den dramatiska upplösningen, men kan med glädje se tillbaka på en helt galen avslutning av säsongen. Han berättar om stunden precis efter målet:

- Jag visste inte om resultatet i Kalmars match, så när jag gjorde mål och såg hur killarnas reaktioner var förstod jag att vi skulle klara det. Alla log och skrek och jag kände bara: "Wow...". Vi missade så många chanser i matchen, det var en fin känsla, säger han till Fotbollskanalen. 

Peter fick därefter ägna mycket tid åt att svara på meddelanden som strömmade in från familj och vänner, både från Nigeria och i Sverige. 

- Det har varit helt galet. Så många meddelanden och allt... Jag är verkligen glad över att det blev så. Det var verkligen en lycklig stund för mig och att vi får spela i allsvenskan nästa år. Det är bra för laget och för staden, säger han och fortsätter:

- Det är så många som har hört av sig, både från Nigeria och i Sverige. Det har varit så många meddelanden jag behövt svara på. Det har verkligen varit helt galet, fortsätter han. 

Peter, som tidigare bland annat har tillhört Varbergs Bois och IK Frej i superettan, menar att lördagens match och mål är hans hittills största ögonblick i karriären. 

- Jag tror att det här är det största i min karriär. Tajmingen på målet och så viktigt som målet var. Jag tror att det är nummer ett, säger han. 

Hur har kärleken varit från supportrarna?
- De tycker om mig mer och mer nu. När jag kom till festen och gick in i rummet sjöng de mitt namn och skrek. Jag blev lite generad och blyg, men det var bra, säger han och skrattar.

Var det trevliga festligheter?
- Ja, vi hade en middag och firade. Vi ville ju fira och det var en bra kväll. 

Nu ser Peter fram emot att spela i allsvenskan nästa år.

- Det är en ny möjlighet för mig att visa mina kvaliteter. Jag tycker inte att jag hade den säsongen som jag förväntade mig. Jag vill spela ännu mer och jag tror att jag har kvalitet för att göra det ännu bättre nästa år, säger han och fortsätter:

- Om jag spelar mer tror jag att jag kan göra mer. Det är viktigt att du tror på dig själv. Det är det viktigaste och att du har det självförtroendet med dig. Det har jag. 

Nsima Peter blev i år noterad för fyra mål och en assist på 23 matcher i allsvenskan. 

Publicerad 2019-11-07 kl 17:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå