Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Peter Larsson vill stanna i Helsingborg: "Känns så positivt här"

Tänkt som en temporär lösning - men Peter Larsson själv ser en framtid i Helsingborg. FCK-lånet har hittat hem och öppnar för en fortsättning i HIF.

Helsingborg sålde Joel Ekstrand till Udinese. Men någon permanent ersättare har inte värvats - istället lånade klubben Peter Larsson från FC Köpenhamn fram till augusti.
Tanken med lånet: Att Larsson med sin rutin kan avlasta HIF:s yngre talanger. Ett jättelöfte som 18-årige Joseph Baffo ska inte behöva bära tungt ansvar i mittförsvaret direkt.
Men Larsson själv känner efter en dryg månad i HIF att han vill stanna länge - en återkomst till FCK lockar inte.

- Nej, det känns så positivt här just nu. Det kan bli en förlängning här med Helsingborg. Vi får se framöver, säger han till Expressen.

- Självklart var det fruktansvärt kul med framgångarna i Champions League. Men är man inte med i laget känns det trist. Man spelar ju fotboll för att spela matcher.

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson har tidigare sagt att klubben inte tittat på möjligheterna att köpa loss Larsson, vars kontrakt med FCK löper till och med 2013.
Men HIF-managern Conny Karlsson hyllar redan nu mittbackslånet:

- Peter spelar med pondus och säkerhet och vet vad han kan och inte kan göra. Vi vet att han kommer vara en klippa för oss.

Publicerad 2011-03-05 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons