Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pettersson hjälper Axén

Benny Lennartsson kom in som en rutinerad kraft till Alexander Axén under säsongen. Till kommande säsong får Axén rutinerad hjälp från annat håll. Kjell Pettersson är klar för Gais två år framåt.

- Mitt kontrakt med Flöy gick ut och jag ville tillbaka till Allsvenskan igen, säger Pettersson till gais.se.

Pettersson har en gedigen tränarbakgrund och har bland annat ett Uefacupguld med IFK Göteborg 1987 på meritlistan som assisterande tränare - en roll han haft i flera perioder, senast 2006. Men han har också varit huvudtränare för bland annat Brage och Trollhättan och Häcken och precis som tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck har han varit en kort period i hälsingeklubben Arbrå, tillika skådespelaren Peter Stormares hemort.

Att det är rollen som assisterande tränare som gäller i Gais har han inga problem med att acceptera.
- Jag är inte så prestigebunden. Det viktiga är att jag får jobba med fotboll och att det är en intressant uppgift, säger Kjell Pettersson till TT.

Men tro inte att Benny Lennartsson är helt bortkopplad från klubben. Enligt Gais själva kommer Lennartsson att figurera som en telefonkonsult som Axén och Pettersson kan vända sig till för att få råd.
- Benny kommer att vara med runt laget men kanske inte vara på plan på samma sätt som har varit fallet, säger Christer Wallin till gais.se.

Publicerad 2009-11-12 kl 11:56
Annons
Annons
Annons