POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Pettersson ser fram emot Elfsborg borta: "Älskar att spela i Borås"

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping jagar i morgon seger mot Elfsborg. 
Då får Isak Pettersson stå i mål på lite av en favoritarena.
- Jag älskar att spela i Borås, säger målvakten till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköping har inlett säsongen med blandad utdelning i allsvenskan. Fjolårstvåan har endast en seger på sex matcher och kliver in till morgondagens möte med Elfsborg med två raka kryss mot toppkonkurrenterna Djurgården och Malmö. 

- Jag tycker väl att det har varit både lite upp och ned. Vi har gjort saker som varit väldigt bra, men även saker som kan vara bättre. Inledningen är väl okej, men vi vet att vi har mer kapacitet i laget. Vi har ju mött Djurgården och Malmö nu på slutet och gjorde väl en bra halvlek mot Djurgården, medan de sedan tog över. Sedan tycker jag att det var jämnt mot Malmö, där båda gjorde en bra match, säger Norrköping-målvakten Isak Pettersson till Fotbollskanalen. 

- Det är klart att man hade velat ha lite fler poäng. Det är inte så många (andra lag) som gjort det superbra rakt igenom, men vi har väl gjort det okej, även om det finns saker vi kan göra bättre, fortsätter han. 

Målvakten berättar att de pratat lite extra om hur laget inte ska hamna i den sits som laget hamnade i andra halvlek mot Djurgården, då Peking blev tillbakatryckt. 

- Vi fick ett otroligt tryck emot oss mot Djurgården och vi har pratat om hur vi ska bära oss åt för att det inte ska hända igen. Det handlar om att alla beslut och löpningar på planen ska vara för lagets bästa. Det är bara att fortsätta göra det vi kan, ut och köra och ha kul. Sedan är det vissa taktiska grejer vi får skruva på beroende på vilka vi möter. 

Pettersson är även delvis nöjd med sin egen inledning av säsongen. 

- Jag tycker väl också att det gått okej, men bra på slutet. Jag kände i början att det var lite saker som jag inte var nöjd med, inga soklklara tavlor, men saker som man kan göra bättre.  Jag har diskussioner med Maths (Elfvendal, målvaktstränare i Norrköping) hela tiden om vad jag kan utveckla. Det har varit bra i senaste två matcherna, där jag verkligen kommit in och känt att jag är i ett flow. Även om jag släppte in mål mot Falkenberg och HIF, så känns det rättså bra. 

Nu ser Pettersson härnäst fram emot morgondagens möte med Elfsborg på Borås Arena. Det är en arena och en stad som han ha goda minnen från. 

- Det ska bli skitkul. Jag älskar att spela i Borås. Det var alltid de roligaste bortamatcherna när man spelade i ungdomslag och fick spela på den stora arenan. Jag gillar att spela i Borås och det är två bra lag, som är bollskickliga och spelar en tempofylld fotboll. De har också öppnat starkt, så det är de roligaste matcherna att spela. 

Du verkar ha bra minnen från Borås?
- Ja, men vi vann nog med 1-0 förra året och sedan har jag bra minnen från ungdomssidan. Halmstad och Elfsborg var bra, så det var tuffa matcher. Jag har bra minnen därifrån. 

Vad skulle det betyda för Norrköping med en seger?
-
Vi vill såklart vinna alla matcher, men egentligen skulle en seger där vara som vilken annan seger. Det är alltid gött med tre poäng och om vi skulle haka på gänget där uppe. Det är viktigt att göra en match och vi ska göra det som krävs för att ta tre poäng. 

Matchen börjar klockan 19.00 på måndag kväll och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-05-05 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå