Pierre Bengtsson imponerade när Djurgården vann - gjorde poäng i debuten

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Metta med 3-1.
Då gjorde nyförvärvet Pierre Bengtsson poäng direkt.
- Kul att vara i Stockholm och spela, säger han efter matchen.

Pierre Bengtsson.

Det blev en lätt match för Djurgården mot FC Metta. Motståndaren som förra året kom trea från slutet i Lettlands högsta liga fick försvara sig och slutresultatet 3-1 speglade inte riktigt matchbilden.

Hemmalaget Djurgården kom till spel med nyförvärven Piotr Johansson, Pierre Bengtsson och Victor Edvardsen. Och det var Bengtsson som utmärkte sig mest.

Efter 32 minuter presenterade han sig för sina nya fans. Rasmus Schüller vände på spelet och hittade Adam Bergmark Wiberg ute till vänster. Han spelade vidare till Pierre Bengtsson som satte in ett inlägg som Haris Radetinac nickade in i mål.

Innan det hade Djurgården dominerat spelet och efter 18 minuter var Hjalmar Ekdal nära att göra matchens första mål. Piotr Johansson slog ett fint inlägg från höger, Ekdal nådde högst och nickade i kryssribban.

Det stod 1-0 och i halvtid gick Rasmus Schüller och Victor Edvardsen ut. In kom Magnus Eriksson och Albion Ademi.

Djurgården fortsatte att föra spelet. Och i den 59:e minuten kom matchens delikatess -signerat inhopparna.

Albion Ademi fick bollen till vänster, spelade Magnus Eriksson och stack på djupet. Eriksson lyfte på ett tillslag över motståndaren till Ademi som tog emot och smällde in 2-0.

Två minuter senare gjorde hemmalaget sju byten. Ut gick Hjalmar Ekdal , Piotr Johansson, Elias Andersson, Haris Radetinac, Hampus Findell, Pierre Bengtsson och Bergmark Wiberg.

In kom: Elliot Käck, Joel Asoro, Emmanuel Banda, Kalle Holmberg, Isak Hien, Leo Cornic och Melker Jonsson.

Fem minuter senare slarvade Hien. Först slog han en svag passning strax utanför eget straffområde, rakt till en motståndare, försökte sedan ta tillbaka bollen, men missade. Motståndaren blev fri och satte 2-1.

Men det var aldrig nära att bli oavgjort. Djurgården fortsatte att dominera spelet, och i den 90:e minuten avgjorde Emmanuel Banda.

Joel Asoro stod för en fin prestation och hittade Leo Cornic ute till höger. Han satte in bollen centralt till Banda som, precis som mot Västerås, klippte till en bit utanför straffområdet. Och så var det 3-1.

- Det var kul att vara i Stockholm och spela. Det såg positivt ut, men det finns ändå många saker vi kan göra bättre, som presspelet där vi kan trycka ner motståndaren mer. Men det var en bra träningsmatch, säger Pierre Bengtsson efter matchen.