Piggt inhopp av Jagne gav AIK segern

Ett piggt inhopp av unge anfallaren Saihou Jagne bäddade för AIKs seger mot MFF. Två sena mål gav AIK 2-0 och en andra plats i tabellen.
- Jagnes inhopp är enastående, säger TV4s expert Andreas Alm.

AIK var bäst på Råsunda i söndagens toppmöte med Malmö FF. Men det dröjde till den 86 minuten innan de fick hål på Sandqvist i Malmöburen.

Då hade Sandqvist bland annat hunnit rädda en straff från Ortiz efter att Dulee Johson rivits ner i straffområdet.

Först när Saihou Jagne byttes in i AIKs anfall började det hetta till riktigt ordentligt i Malmös straffområde. Med snabbhet och driv skapade han stor oro hos Malmös mittbackar.
- Det var bara att köra, säger Jagne i TV 4.

I 87 minuten kunde Khari Stephenson placera bollen i mål efter att Jagne gjort bort två malmöspelare i straffområdet. Minuten efter slet sig Jagne fri igen och avlossade ett hårt skott som Sandqvist tvingades att släppa retur på. Mendes dök upp och satte bollen i mål.

I och med vinsten klättrar AIK upp till en andra plats i den haltande tabellen.

Publicerad 2008-05-11 kl 21:41