Plågsam Elfsborg-förlust mot nykomling

En 2-0-ledning räckte inte för guldfavoriten Elfsborg. Det allsvenska genrepet blev i stället det tyngsta tänkbara.

Häcken kom igen från ett 0-2-underläge och gjorde tre mål i rad mot ett stumnat Elfsborg.
Men det började illa.
Redan efter kvarten spelad hade Elfsborg spelat till sig en tvåmålsledning. Stefan Ishizaki på straff och lite senare en retur som Joel Johansson tryckte i mål.
I slutet av första halvlek kom reduceringen.
Häckens Mattias Ranégie sprang fri från Elfsborgförsvaret och placerade in en bredsida till 2-1.

- Jag är väldigt nöjd med att vi lyckas vända matchen. Det är en riktigt bra match, men vi gör misstag. Därför hamnar vi i underläge tidigt i matchen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

I den andra halvleken kom kvitteringsbollen på ett snöpligt sätt.
Dominic Chattos distansskott överraskade Elfsborgs nye målvakt Ante Covic.
13 minuter före slutet kom Häcken-stjärnan Paulinho in och ett par minuter senare hade han avgjort matchen.
Covic var inte vän med bollen och fumlade till det så pass att Paulinho stal den i från honom och blev matchhjälte.

- Alla var väldigt duktiga i dag. Vi har byggt upp ett självförtroende under försäsongen, det här gav oss ytterligare tro på oss själva, säger Gerhardsson.

Publicerad 2009-03-29 kl 13:30