Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Planstormaren står inför rätta - bakom stängda dörrar

Foto: SCANPIX

Den 17-årige pojken som i somras sprang in och slog till Östersunds-målvakten Aly Keita i mötet med Jönköping Södra står idag inför rätta - bakom stängda dörrar.

Den 17-årige pojken som rusade in på planen under en allsvensk fotbollsmatch och misshandlade Östersunds målvakt Aly Keita står idag inför rätta i Jönköping. Tingsrätten har beslutat att hålla rättegången bakom stängda dörrar. 17-åringens advokat begärde att man skulle göra så, med hänsyn till hans låga ålder, skriver Jönköpings-Posten.

Pojken sprang in på planen i slutet av matchen mellan Jönköping och Östersund den 15 augusti. Han har uppgett att han blev besviken när han insåg att han skulle förlora pengar, eftersom han spelat på ett visst resultat i matchen.

17-åringen är åtalad för misshandel och grovt falsklarm. Enligt åklagaren sa pojken, när han greps på planen, att han ställt väskor med bomber under läktaren.

Rättegången avslutas i eftermiddag. Tingsrätten kan tänkas ge sin dom redan idag, men det är också möjligt att den meddelas senare.

Publicerad 2016-10-12 kl 11:06
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER