POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Platini vill förbjuda ungdomstransfers

Uefas president Michel Platini vill förbjuda transfers för spelare under 18 år. I stället ska unga spelare tvingas att skriva kontrakt med de klubbar de fått sin utbildning i.
- Om de stora klubbarna också har de bästa ungdomsspelarna så är det slutet för fotbollen som vi känner den, säger Platinis rådgivare enligt AP.

Uefa vill förhindra stora klubbar från att plocka talanger från mindre klubbar genom att tvinga ungdomsspelarna att skriva sitt första proffessionella kontrakt med klubben som gett dem deras utbildning.

Genom den nya regeln vill Uefa få bort det de kallar för "ungdomstrafficking".
- Vår president har pratat om idén att det första kontraktet för en proffessionell spelare borde skrivas med klubben som har utbildat honom, säger Platinis rådgivare William Gaillard.
- Han (Platini) säger att de största klubbarna har de bästa spelarna och de bästa tränarna - det har alltid varit fallet - men om de också får de bästa ungdomarna så är det slutet för fotbollen som vi känner den, säger han.

Enligt Fifas regler får transfers inte genomföras med spelare under 16 år. Uefa vill höja den gränsen till 18 år, enligt AP. En regel som till exempel hade omöjliggjort Fabregas övergång från Barcelona till Arsenal 2003.
- Det finns gott om tid att bli multimiljonär, säger Gaillard.
- Det finns gott om fall över hela Europa med hemska misslyckanden för väldigt lovande spelare som bytte klubb när de var barn, fortsätter han.

Publicerad 2008-05-15 kl 21:37
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå