POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Poängräddaren: "Det var i sista sekunden"

Klockan var på väg upp mot 90 minuter och gästande Halmstad ledde med 2-1. Men det blev ingen repris från Kalmar-matchen den här gången för Häcken. Mathias Ranégie såg nämligen till att greja en poäng för Hisinge-laget.

- Det var i sista sekunden. Som matchen blev ska vi vara nöjda med en poäng, säger Ranégie efter matchen till FotbollDirekt.se.

Ranégie, som tidigare under våren sett till att sänka IFK Göteborg och ordna poäng åt Häcken höll sig på nytt framme när det behövdes som mest.
- Jag kände direkt när jag kom förbi backen att det fanns tid och jag hann tänka att får jag den bar på mål går den säkert in. Deras målvakt hann inte tillräckligt långt ut för att täcka och han hann nog inte reagera på att jag tog mig förbi backen, säger Ranégie efteråt.

Precis som mot Kalmar FF fick Häcken en drömstart på matchen. 1-0 redan i den tredje minuten av Jonas Henriksson.
- Vi brukar få bra starter och spela bra i början av matcherna. Men Halmstad höjde sig mycket efter det målet och tog över mer och mer, säger Ranégie uppriktigt.

Halmstad vände till 1-1 via, enligt Ranégie, "ett skitmål" och 2-1 genom Anselmo. "Spelmål, inte så mycket att säga om".

Och då var det på väg att bli samma visa som mot Kalmar - tidig ledning men till slut noll poäng. Men med bara sekunder kvar av ordinarie matchtid hamnade bollen utanför straffområdet hos Ranégie efter en fin framspelning av inhopparen John Chibuike.

Halmstad är ett av de bästa lagen som Häcken spelat mot och Ranégie ber nästan om ursäkt för att Göteborgarna tog poäng.
- Halmstad var bra med i hela matchen. Vanligtvis kanske man inte fått med sig en poäng. De tog över matchen ganska mycket efter vårt mål. Vi hade en stolpträff och bra kontringsspel och de hade vassa chanser och det kanske låter lite konstigt att säga att man är nöjd med en poäng. Halmstad är ett av de bättre lagen vi har mött den här säsongen.

Nykomlingen Häcken har blivit allt annat än den slagpåse som nykomlingskollegan Örgryte blivit och det är alls inte bara för de övriga lagen att hämta tre poäng i mötena med Häcken.
- Jag tycker vi har visat att vi är bra med. Vi inte skulle ha förlorat mot Kalmar. Vi har stått upp mot alla lag. Det är en jämn allsvenska.

Publicerad 2009-05-05 kl 22:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå