Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Polis: Inga homofoba supportrar

Supporterpolisen i Göteborg har ingripit flera gånger när det skrikits rasistiska tillmälen på läktaren. Men det har hittills aldrig hänt om ramsorna varit homofoba.

Lars-Rune Bohlin som är supporterpolis i Göteborg har aldrig varit med om att polisen ingripit mot någon som skrikit homofoba saker från läktaren.

-Det förekommer inte att man ropar homofobiska saker på läktarna. Jag har knappt varit med om det. Jag hade ingripit om jag hade varit med om det, säger Lars-Rune Bohlin.

TT: Så du har aldrig hört att någon skrikit "bög" på läktaren?
-Jag har inte varit med om att det har hänt, säger han.

Men om någon ropade exempelvis "bögjävel" från läktaren skulle brottet minst vara ofredande.

-Är det riktigt allvarligt bör den som sagt det avvisas från läktaren och brottet anmälas, säger Bohlin.

Tobias Hysén, vars bror Anton kommit ut som homosexuell, spelar i IFK Göteborg där Lars-Rune Bohlin är styrelseledamot. Han säger till Expressen att han är orolig för hur brodern kommer att bemötas av motståndare och motståndarfans.

TT: Vad gör du som klubbrepresentant om motståndarfansen börjar håna Tobias Hysén för att brorsan är homosexuell? -Jag ska ta reda på hur man från polisens och klubbens sida kan agera. Men naturligtvis tar jag sånt på allvar både som supporterpolis och styrelsemedlem i IFK Göteborg. Jag kommer väcka frågan i båda forumen nu, säger Bohlin.

Beatrice Nordensson/TT

Publicerad 2011-03-09 kl 18:01
Annons
Annons
Annons