Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polisen bekräftar: Har inlett två utredningar om våldsamt upplopp

Allsvenskan

Öppet slagsmål på läktaren och kastade bengaler.
Nu har polisen inlett två utredningar om våldsamt upplopp.
- Vi har gott hopp om att kunna identifiera gärningsmännen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling till Fotbollskanalen.

0:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klipp från händelsen i spelaren ovan.

Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby slutade 2-2 på Friends Arena. Efter slutsignal utspelade sig skandalscener på läktarplats, då supportrar till båda lagen tog sig igenom avspärrningarna och hamnade i slagsmål med varandra. Även bengaliska eldar ska ha kastats.

AIK:s säkerhetschef Henrik Koch har bekräftat att minst två personer har skadats. Samtidigt har polisen nu inlett två brottsutredningar om våldsamt upplopp.

- Vi har kunnat konstatera att arrangören inte klarade av att hålla säkerheten inne på arenan efter att två våldsamma upplopp brutit ut där supportrar tagit sig över på det andra lagets supportrars läktare, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Vi har inlett två brottsutredningar med rubriceringen våldsamt upplopp. Vi har gott hopp om att kunna identifiera gärningsmännen som deltog i de våldsamma upploppen. Det är ett gott utredningsläge, vi har väldigt mycket bilder och rörliga filmer där gärningsmännen filmas. Det gäller material från arenans kameror, det sändande bolaget och polisens egna material.

Ola Österling menar vidare att polisen nu kommer samverka med AIK för att revidera klubbens säkerhetsplan.

- Vi måste utvärdera vad det är som har gått snett. AIK är ansvariga för ordningen och säkerheten, och där har de brustit. Vi måste gemensamt komma överens om ett antal åtgärder för att undvika liknande situationer framöver.

Var anser du att AIK har brustit i sitt säkerhetsarrangemang?
- Sådana här typer av händelser ska inte kunna genomföras. Vi kommer naturligtvis att jobba tillsammans med AIK och biträda dem så att de kan förbättra sin säkerhet, avslutar Österling.

ANNONS

Polisen bekräftar att "några enstaka" personer omhändertogs på eller runt Friends Arena efter kaoset. AIK:s vd Manuel Lindberg var besviken över det inträffade efter slutsignal.

- Väldigt tråkigt för svensk fotboll, tycker jag. Det är helt oacceptabelt och vi kommer självklart, tillsammans med polisen, utreda vad som har hänt i säkerhetsarrangemanget. Om det var olyckliga omständigheter eller något som gått fel är för tidigt att säga, vi får utreda det, sa han till Fotbollskanalen.

Kaoset pågick i flera minuter innan säkerhetspersonal på arenan fick kontroll på situationen.

Publicerad 2022-08-28 kl 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto