Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Polisen fann k-pist i matchfixningshärva

Foto: Scanpix

Två domare, en målvakt och två män med kopplingar till grov brottslighet. Fem personer misstänks för inblandning i matchfixningen i Småland. Vid en husrannsakan hos en av de misstänkta ska polisen ha funnit en kulsprutepistol.

Ytterligare en person har gripits i samband med den senaste matchfixningshärvan i svensk fotboll, skriver Dagens Nyheter. Den gripne, en fotbollsmålvakt, är även han misstänkt för bland annat grovt bedrägeri.

Därmed är fyra personer anhållna. Ytterligare en person är delgiven misstanke om brott. Förutom målvakten är två av de misstänkta fotbollsdomare. Det är en målrik fotbollsmatch i division 2 från 2014 som utreds för matchfixning. En av de två domarna var huvuddomare i den matchen. Enligt DN:s uppgifter spelade den gripne målvakten i den matchen.

Polisen fann en k-pist

De övriga två misstänkta männen, som varken är domare eller aktiva elitidrottare, pekas ut som huvudmän i ett nätverk som riggat fotbollsmatcher i Sverige och utomlands.

- Det har kommit fram uppgifter vid andra utredningar och genom polisiärt underrättelsearbete. Våra tidigare erfarenheter har gjort att polisen kunnat finslipa sina arbetsmetoder, säger Johan Lindmark, åklagare vid Riksenheten mot korruption, till Sportbladet.

De två huvudmännen ska enligt polisen huvudsakligen ha varit inblandade i misstänkta fall av matchfixningar i Smålandsområdet. Polisen har utfört en husrannsakan i en lägenhet med kopplingar till en av de två misstänkta huvudmännen. Där ska de, enligt Sportbladet, ha funnit 1606 spelkvitton och dessutom en mindre kulsprutepistol. Polisen kopplar de uppmärksammade fallen av matchfixning i Småland till grovt organiserad brottslighet. Ordningsmakten har under veckan genomfört flera tillslag med personer som bor i olika delar av landskapet.

Fotbollskanalen pratade tidigare idag med Svenska fotbollsdomarförbundets ordförande Thure Johansson kring att två svenska domare gripits.
– Bara varit en tidsfråga innan någon domare skulle bli inblandad, och det har funnits rykten sedan i höstas, säger han.

Publicerad 2015-02-11 kl 14:12

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER