POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Polisen kan gå emot MFF:s fans i bussbråk

Malmö FF:s ledning backar i bråket med klubbens fans om obligatoriska bussresor till kommande storderbyt i Skåne. Då kan polisen tvinga MFF:s fans att acceptera ledningens just nu ratade förslag.

Malmö FF:s ledning träffade i går fans för att bemöta den ilska som växt sig starkare och starkare för var dag om obligatoriska bussresor upp till Helsingborg och kommande superderby i Skåne.
Ultimatum har ställts – res organiserat med oss – annars ingen access till bortasektionens ståplats på Olympia. Svaret har blivit aggressivt från klubbens supportrar som protesterar kraftigt mot förslaget.

MFF:s ledning har tvingats lyssna, erkänt att förslaget inte är lyckat och ser med det ut att vara på väg att backa.
Men frågan håller nu på att få en ny vändning och kan återigen vara på väg att vändas emot Malmös fans. Sydsvenskan skriver i dag att de yttersta besluten ligger hos polisen och att det till syvende och sist är de som godkänt den lösning som ligger just nu.

Med andra ord; det är från polis, regionen och Helsingborgs- och Malmö stad som som ligger på för det förslag MFF:s ledning fört fram och nu tvingat Per Nilsson, Håkan Jeppsson och kompani att backa.

– Redan för ett år sedan pratade representanter från Malmö och Helsingborg om att något måste göras och att begränsningar av bortasupporter eller matcher utan publik kunde bli scenarion i framtiden, påpekade MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin till Sydsvenskan.

– Om vi inte går fort framåt, finns det sen stor risk att man vill markera i ett derby. Vi är inte där än, men det finns politisk grogrund att markera och vi ska akta oss för att leka med elden, påpekade Per Nilsson.

Närpolischefen Erik Jansåker fanns inte med på mötet i går mellan MFF och supportergrupperna.

Ytterligare ett tecken på att polisen har sista ordet i den här historien.

Publicerad 2012-09-06 kl 10:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå