Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Polisen om AIK-match: ''Vi jobbar på Åtvidaberg''

Åtvidabergs möte med AIK i sista omgången har sett ut att vara på väg att flyttas. Men nu lutar det ändå åt att högriskmatchen spelas på Kopparvallen.

Det har sett ut att luta åt Idrottsparken i Norrköping men efter inledande samtal mellan Åtvidaberg och polisen så är nu chansen trots allt stor att mötet med AIK i slutomgången - där en allsvensk plats kan stå på spel - spelas på lilla Kopparvallen.

- Jag har samma ståndpunkt som tidigare. Ur sportslig synpunkt ska den här matchen spelas på Kopparvallen, säger Åtvidabergs ordförande Jan Svensson till Östgöta Correspondenten.

- Vi har en öppen och bra dialog med polisen och jag tycker att det skadar mer än det gör nytta om det skrivs om det här.

Mattias Ydreborg, polisinspektör vid ordningsavdelningen i Linköping:
- Vi jobbar för att matchen ska kunna spelas i Åtvidaberg. Det finns vissa justeringar vi kan göra för att öka säkerheten, men vi kan inte göra hur mycket som helst.

Nu går den närmaste veckan åt till att försöka bringa klarhet i hur många AIK-supportrar som väntas i från Stockholm den 7 november, säger han och fortsätter:

- Det här är en svår situation eftersom vi egentligen inte har alla förutsättningar klara. Naturligtvis är det så att tabelläget på ett väldigt markant sätt påverkar intresset för matchen. Och vi vet ju inte i dag om matchen betyder allt eller inget.

Av den anledningen utgår Linköpings-polisen från ett värsta-scenario, nämligen att matchen blir en match direkt avgörande för vilket lag som klarar sig kvar i allsvenskan.

- Jag vill inte kalla det chansning, men jag håller med om att vi har ett svårt beslut att fatta. Vi måste utgå från att matchen har väldigt stor betydelse och ta det bästa beslutet för ett sånt scenario.

Publicerad 2010-10-06 kl 11:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons