Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Polisen vill förbjuda alkohol runt AFC:s hemmaarena: "Bara positivt"

Foto: Bildbyrån

Eskiltuna-polisen vill förbjuda alkohol i ett par kvarter runt AFC:s hemmaarena Tunavallen när det spelas allsvensk herrfotboll.
- Det är väl bara positivt om det är lugnt och fint utanför arenan så långt det går, säger AFC:s evenemangsansvarige Niklas Carlsson till Fotbollskanalen.

Polisen i Eskilstuna vill förbjuda alkoholförtäring vid AFC Eskilstunas hemmaarena Tunavallen och i kvarteren runt om arenan när det spelas herrallsvensk fotboll. Polisen, som menar att det är särskild risk för ordningsstörningar runt allsvenska matcher, vill att förbudet ska gälla från tre timmar innan match till en timme efter match.

"Vid fotbollsarrangemang i herrallsvenskan föreslås alkoholförtäring vara förbjuden även utanför Tunavallen och i vissa anslutande områden. En utökning av det geografiska området skulle till exempel kunna medföra ett förbud att förtära alkohol på vägen från Eskilstuna centrum till Tunavallen och utanför arenan för att förhindra att alkoholförtäring sker i de köer som bildas i samband med insläpp till arenan", säger polisen i en skrivelse till kommunen.

De lokala ordningsföreskrifterna har inget förbud mot förtäring av alkohol runt arenan i nuläget, men polisen vill att kommunen ska göra ett undantag i reglerna.

AFC Eskilstuna menar att det inte kommer att betyda något nämnvärt för klubben, och ser positivt på att det införs.

- Det påverkar inte oss någonting egentligen. Utan det är väl bara positivt om det är lugnt och fint utanför arenan så långt det går, säger AFC:s evenemangsansvarige Niklas Carlsson till Fotbollskanalen.

- Det handlar väl om ett par kvarter runt arenan. Jag tror inte att det kommer att påverka oss överhuvudtaget om jag ska vara helt ärlig.

Finns det någon servering på arenan i dagsläget?
- Nej, det gör det inte i dag. Däremot har vi tillsammans med en av våra samarbetspartners skickat in en ansökan om serveringstillstånd för att få servera folköl. Men det har vi inte fått något svar på än. Men i dagsläget finns det ingen restaurang med rättigheter inne på arenan.

Ärendet kommer nu att hanteras av Eskilstuna kommun. Först ska det gå genom kommunstyrelsen för att sedan hanteras av en handläggare. Sedan är det kommunfullmäktige som tar det slutgiltiga beslutet. Kommunens chefsjurist Alexandra Eriksson säger till ekuriren.se att hon tror på ett beslut tidigast till sommaren.

Publicerad 2017-02-22 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons