Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Polisens nota - så mycket får AIK betala: "Helt orimligt"

Den första polisnotan har landat hos AIK.
Summa: 345 000 kronor.
- Orimligt på så många sätt, säger klubbens ordförande Johan Strömberg till Sportbladet.

Som bekant har Stockholmspolisen valt att följa riktlinjerna från Rikspolisstyrelsen om att de klubbar som drivs med vinstsyfte, i form av idrottsaktiebolag, själva får betala för bevakningen vid matcherna. AIK är den första klubb att ta del av en faktura från ordningsmakten.

Kravet avser de tre första hemmamatcherna i årets allsvenska och beroende på insatsens storlek varierar priset kraftigt, skriver Sportbladet. Omgångarna mot Mjällby och Sundsvall kostar 60 220 kronor vardera, medan högriskmötet med IFK Göteborg betingar nära nog det fyrdubbla: 225 551 kronor.

Sammanlagt omkring 345 000 kronor.

Sportbladet uppger sig ha erbjudit såväl idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth som justitieminister Beatrice Ask att kommentera beloppen och företeelsen i sig, men skriver att de avböjt. Båda hänvisar till att regeringens samordnare i frågor om fotbollsrelaterat våld, Björn Eriksson, lägger fram första delen av sin rapport på onsdag, och slutsatserna i den vill man inte föregå från politiskt håll.

AIK har dock redan nu valt att överklaga polisens debitering till nästa juridiska instans, förvaltningsrätten. Enligt ordföranden Johan Strömberg vore det otänkbart att gå med på att betala in pengarna.

– Ska man sammanfatta det på något sätt, så skulle jag vilja säga till polisen: förstör inte festen! Det slår oerhört hårt mot fotbollen. För oss i AIK hoppades vi på ett fint sista år på Råsunda, men det här ställer till det för oss, säger Strömberg.

Publicerad 2012-04-07 kl 11:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons