POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Polisförstärkning mot AIK-fans

BP mot IFK Göteborg. Guldstrid. En Göteborgs-seger skulle sätta rejäl press på AIK inför söndagens derby. Nu fruktar polisen att AIK-fans planerar att störa matchen på Grimsta.

- Det kan finnas de som vill förstöra matchen. Då kan vi sätta in resurser omedelbart, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen till Fotbolls-Expressen.

Matchen är därmed ur säkerhetssynpunkt klassad som en högriskmatch, vilket inte inträffar särskilt ofta när BP spelar på Grimsta. Anledningen är att många AIK-supportrar ryktas söka sig till matchen.

- Vi ska ha fler ordningsvakter, tuffare visitering och ett smidigare insläpp. Naturligtvis hade det varit bättre att lira i fullt dagsljus, säger BP:s säkerhetsansvarige Johnny Brenemark.

Normalt räcker det med ett par polismän när BP spelar matcher på Grimsta. Nu väntar någonting helt annat.

- Vi har under beaktande att detta är väldigt viktigt, och att det inte får hända någonting. Det finns ju fler intressegrupper än dom som spelar som är beroende av resultatet, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen.

- Vi har resurser att ställa upp med om det skulle behövas. Vi kan gå upp i bemanning när vi ser att det finns risk att någonting inträffar.

Vilken typ av information har ni fått?
- Det är inget jag tänker berätta om. Men naturligtvis görs det hotbildsbedömningar.

Hur ser de bedömningarna ut?
- Att det finns supportrar från andra lag som vill göra upp utanför plan eller någon annanstans i Stockholms län. Att det finns de som vill dit för att förstöra matchen, eftersom Göteborg är en förmodad guldkandidat.

Peter Sjöström är supporterpolis men vill inte avslöja hur stor polisstyrkan på plats blir.

- Jag vill inte prata om hur stort antalet är. Bara att det kommer att vara ytterligare poliser på Grimsta än normalt i morgon.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-22 kl 17:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå