POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Politiker kräver att derbyn spelas på dagen

Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt har ledsnat på supporterbråken kring derbymatcherna.
Nu kräver hon att derbyn och andra högriskmatcher ska spelas på dagtid på helger.

Onsdagens allsvenska fotbollsderby mellan Djurgården och AIK kantades som vanligt av bråk. Det var lugnt inne på Råsundastadion och själva matchen stördes inte, men ute på stan blev det oroligheter. Derbykvällen slutade med 80 omhändertaganden, sex gripna och en man förd till sjukhus.
-Stockholmsderbyn och andra högriskmatcher i fotboll har under lång tid präglats av medeltida machoideal. Nu är mitt tålamod slut. Inför nästa säsong måste derbyn och andra högriskmatcher spelas dagtid på helger. Min förhoppning är att Svenska fotbollförbundet och klubbarna tycker att det är en bra idé, säger Sjöstedt (fp) i ett pressmeddelande.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer vill utreda frågan.
-Det förefaller vara en idé som är väl värd att titta noggrant på. För jag tycker att man måste göra en ordentlig utvärdering och analys innan man kommer fram till att det ska vara huvudalternativet, säger Hellströmer till TT.
Han säger sig också ha uppfattat att Stockholmsklubbarna är intresserade att titta på saken.
-De får väl diskutera frågan sinsemellan och bestämma sig för om det är så man vill gå fram. Sedan får man diskutera med alla inblandade parter och intressenter, som tv-bolag, Svenska spel och polisen, säger han.

AIK provade tidig avspark för ett par veckor sedan då matchen mot IFK Göteborg spelades 12.30 en lördag. Matchen spelades utan ordningsstörningar och med mycket barnfamiljer på läktarna.

TT

Publicerad 2008-09-25 kl 16:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå