Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Politiker rasar mot att inga derbyn spelas dagtid

Alla instanser har sagt ja. Trots det kommer inga Stockholmsderbyn att spelas dagtid i vår.
- Jag är besviken. Framför allt på att klubbarna och fotbollsförbundet inte gör allt de kan, säger idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt, fp, till Södermalmsnytt.

Till våren var det tänkt att Stockholmsklubbarna skulle testa att spela några derbyn dagtid. Politikerna, polisen, klubbarna och förbundet har sagt ja till förslaget. Men ändå blir det inga dagtidsderbyn till våren. Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt, fp, har varit drivande i frågan och känner sig lurad.
- Jag är besviken. Framför allt på att klubbarna och fotbollsförbundet inte gör allt de kan. De skyller på varandra. Jag har hört alla möjliga förklaringar, att det är svårt att sälja in företagsevenemang, att det är på grund av tv-bolagen, säger Madeleine Sjöstedt.

Sjöstedt hade hoppats att derbyn som spelas dagtid skulle borga för ett lugnare evenemang. Efter det bråkiga derbyt mellan AIK och Djurgården i slutet av september förra året skickade Sjöstedt ut ett pressmeddelande. Där slog hon fast att derbyn präglas av "medeltida machoideal". Enligt Sjöstedt är klubbarna positiva till att spela derbyn dagtid.
- Jag har pratat med anställda och styrelsen i föreningarna. Alla ville de ha matcherna på dagtid. Och förbundet, de säger att det är upp till klubbarna, säger Sjöstedt till Södermalmsnytt.

Tommy Theorin, generalsekreterare för SEF, Svensk elitfotboll, säger att tv-avtal försvårar möjligheterna att lägga derbyn dagtid.
- Canal+ har många tittare den tiden och eftersom det är en samarbetspartner är det naturligt att de får vara med och påverka det här, säger han.

Publicerad 2009-03-04 kl 22:23
Annons
Annons
Annons