POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Porokara förlorad i sommar? - ''Vi får svårt att behålla honom''

Finske landslagsmannen Roni Porokara imponerar stort. En av av vårens största stjärnor i den allsvenska fotbollen är nu proffsaktuell för flera klubbar.

- Klart att intresset är stort för en spelare med hans kvaliteter. Det finns intresse från flera klubbar från utlandet, det gör det, avslöjar Örebros sportchef Lennart Sjögren för FotbollDirekt.se.

Roni Porokaras vår har gjort honom till en av svensk klubbfotbolls allra största stjärnor, även om rubrikerna sällan blir så stora som när det handlar om storstadsklubbarnas mest aktade namn.
Men hans fart, teknik och dubbelfotade sätt har varit ovärderligt för Örebros fina vår och nu är han på väg ut i Europa.

- Hans vår är riktigt bra. Han har helt klart varit en av våra bästa spelare och det är klart att vi får svårt att behålla honom. Hans stil är vad internationella klubbar söker, erkänner Örebros sportchef.

Även om Örebro inte är i samma stressläge som exemplevis Kalmar var med Rasmus Elm innan han skrev på och försäkrade smålänningarna om en framtida storaffär - så hoppas ÖSK på att förhandla fram ett nytt längre kontrakt under säsongens gång.

- Klart vi vill behålla honom och förlänga. Vi får se när vi kan börja prata med honom, säger Lennart Sjögren. 

Porokaras värde ökar hela tiden och med ett kontrakt som går ut först i slutet av 2010 så är hans värde, enligt vad FotbollDirekt erfar, uppe i 15 miljoner.

- Jag nämner inga summor. Men han är väldigt speciell. Och börjar han bara göra fler mål i kombination med att han är finländsk landslagsman och hans ålder - så kommer det att göra honom riktigt värdefull.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-05-19 kl 13:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå