Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Positiva besked i Malmö – Carvalho och Rakip aktuella mot Peking

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Den höga frånvaron i Malmö FF verkar inte bli ännu högre. Felipe Carvalho är den enda nya tveksamma spelaren till söndagsmatchen.
- Det var väldigt positiva signaler från igår och idag, men det blir ett test på honom imorgon, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Två dagar efter matchen mot Hammarby (1-1) fick startspelarna själva välja om de ville vara inne i gymmet eller ute på planen, inför Malmö FF:s match mot IFK Norrköping på söndag. Det positiva var beskeden på spelarna som fick problem mot Hammarby: Felipe Carvalho och Erdal Rakip.

Magnus Pehrsson säger till Fotbollskanalen att bägge lär vara spelklara till söndag.

- Båda kommer träna imorgon, vi tror att de ska vara uttagningsbara.

- Erdal kan vi garantera att han är spelklar. Det var bara en lårkaka, och Carvalho var det väldigt positiva signaler från igår och idag, men det blir ett test på honom imorgon.

Carvalhos problem ska ha varit en krampkänning. Det innebär att spelarna som definitivt saknas mot Norrköping är Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Behrang Safari (alla avstängda), och den skadade duon Rasmus Bengtsson och Pa Konate. Tobias Sana är tillbaka efter sjukdom och tränade idag.

Den spelaren, förutom troligen Sana, som kommer tillbaka till matchtruppen är den tidigare avstängde Yoshimar Yotún.

Det mest realistiska är att backlinjen mot Norrköping blir Yotún, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, och någon av Dennis Hadzikadunic och Carvalho. Det tredje mittbacksalternativet är Oscar Lewicki.

Dessutom lär Anders Christiansen och Markus Rosenberg starta igen efter att ha vilat från start senast. Om Pehrsson inte petar någon av Christiansen, Rosenberg, Jo Inge Berget, och Pawel Cibicki så innebär det att främst Alexander Jeremejeff, Lewicki, Rakip, och Magnus Wolff Eikrem slåss om de två återstående startplatserna på mittfältet och i anfallet.

I klipet ser ni höjdpunkterna från mötet mellan Hammarby och Malmö.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-19 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons