POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Positivt besked för El Kabirs medborgarskap – och klubbarna hugger: ”Tackat nej till alla bud”

Moestafa El Kabirs medborgarskap ser klart ut. Det öppnar för en flytt – och de europeiska klubbarna hugger.
- Det finns bud på honom, men vi har tackat nej till alla bud som kommit, säger Mjällbys Thomas Andersson till fotbollskanalen.se.

Väntan på det holländska medborgarskapet är över för Moestafa El Kabir. Beskedet har kommit från Holland, berättar anfallarens talesman Lamine Toure.

- Det är ett positivt besked som kommer, säger han.

Men fortfarande återstår vissa detaljer. El Kabir har fått ett brev hemskickat där det som sagt framgår att beskedet är positivt, men själva beskedet måste hämtas ut personligen – och El Kabir befinner sig på Cypern på träningsläger till på lördag.

- Han har fått klartecken, sedan ska det lösa sig praktiskt också, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson – och talesmannen Toure utvecklar det resonemanget:

- Vi kan inte de holländska reglerna, de har någon ceremoni man måste göra för att bli medlem. Vi får följa vad som står i brevet senare, vi vet inte riktigt om medborgarskapet är där än. Vi ska se om någon släkting kan hämta ut det åt honom i veckan.

Medborgarskapet ska dock vara i hamn snart. Frågan är om El Kabir hinner få ordning på det i tid för att hinna genomföra en övergång. Intresset finns nämligen – och även buden.

- Mejlen har kommit. Det är inte bara tomt prat – förfrågningar har kommit, bollandet har satts igång, säger Toure.

Från vilka klubbar?
- Det finns ganska många möjligheter. Jag vill inte nämna klubbar men jag kan nämna att både klubbar från Italien och Turkiet är jäkligt på.

Även från Mjällbys sida bekräftar man att det kommit in flera bud – men att inget än varit tillräckligt bra.

- Det finns ett intresse för honom kontinuerligt och det finns bud på honom, men vi har tackat nej till alla bud som kommit ¬. Så får vi se vad som händer, det är ju en vecka kvar, säger Andersson.

Vad återstår för att fullborda en övergång?
- Det ska passa både Moestafa, det ska passa Mjällby. Mycket som falla på plats – med det ekonomiska, sociala och fotbollsmässiga.

Publicerad 2011-01-26 kl 08:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå