Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Positivt för TFF - skyttekungen på väg tillbaka: "Gått spikrakt uppåt"

Allsvenskan

Salif Camara Jönsson skadade sig på försäsongen och har inte gjort en allsvensk minut för Trelleborg i år.
Nu är skyttekungen på väg tillbaka efter skadan.
- Tanken är att börja träna fotboll i juli, säger anfallaren till Trelleborgs Allehanda.

Foto: Bildbyrån

Det var i träningsmatchen mot Öster 3 februari som fjolårets målkung i Trelleborg, 34-årige Salif Camara Jönsson, åkte på en allvarlig skada. Lagkaptenen, som gjorde 15 mål i fjol, tvingades lämna planen på bår och med en avsliten hälsena, och har inte spelat en minut i årets allsvenska.

Anfallaren närmar sig dock en comeback alltmer.

- Det känns bra. Jag var hos läkaren förra veckan och allting ser bra ut. Tanken är att jag i nästa vecka ska börja springa. Rehaben har gått spikrakt uppåt, jag har inte haft några bakslag alls och känner mig stark. Dag för dag känner jag mig starkare i hälsenan och vaden. Jag är hoppfull och hoppas jag kan vara i gång i juli-augusti. Läkaren har sagt att jag ska kunna börja spela fotboll i juli, säger Camara Jönsson till Trelleborgs Allehanda.

ANNONS

Camara Jönsson berättar att han inte känner av hälsenan alls i det vardagliga längre, och ger sin syn på hur skadeperioden har varit.

- Det har varit ungefär som jag tänkt mig. Jag är inte jätteskadebenägen, men jag är inte främmande för rehab och har haft skador tidigare. Det var mest de första dagarna som var jobbiga, man är så nära allsvensk fotboll sedan händer det. Sen bestämde jag mig och då behöver jag egentligen bara veta hur jag ska göra och vilken tid det kommer ta, sen kör jag bara. Jag har inte tyckt det varit så jobbigt, även om det kanske varit lite mer mer träning än vad jag trodde. Men det är egentligen bara positivt.

TFF ligger på kvalplats i allsvenskan med fyra poäng på de sex första omgångarna.

Publicerad 2018-05-06 kl 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto