Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Prahl hoppas på Sjöhage - ''Jag har tvivlat''

Joakim Sjöhage var VM-aktuell för fyra år sedan. Men trots att han allt sedan dess misslyckats så tror Tom Prahl att Sjöhage kan bli en toppallsvensk anfallare

Visst har jag tvivlat på Joakim men han har kapacitet att göra 10-12 mål, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Han gjorde ändå sex mål i år och det är inte illa. Kom i håg att han ändå ännu aldrig varit ordinarie i Allsvenskan.

Lika många mål gjorde han genombrottsåret 2005. En vår i sus och dus som en popstjärna fick många att våga tro på Sjöhage i VM-slutspelet i Tyskland året efter.
Så blev det inte och han har sedan dess inte varit ordinarie i vare sig Elfsborg, Brann eller Trelleborg.
Tolv mål på 79 allsvenska matcher inför säsongen visar hur marigt hans fotbollsliv blev efter det där snabba genombrottet.
Men ett av Sveriges mest ansedda tränarnamn ger inte upp.

- Kanske slog han igenom lite för tidigt. Det kanske gick lite för lätt i början, funderar Prahl. Men han är fortfarande ung och jag tycker nog ändå att den här säsongen blev ett litet lyft för honom med tanke på hur det sett ut genom åren för honom.

- Han säger själv att han fått tillbaka självkänslan. Nu tror jag inte det räcker till A-landslaget för honom men han kan fortfarande bli ett riktigt bra allsvenskt namn.

Tom Prahl ordar ogenerat om Sjöhages brister - svagheter som måste rättas till om han ska få vara med om ett andra genombrott.

- Framförallt måste han förbättra sig tekniskt. Det är teknik, avslut och fys som gäller för Joakim och extra avslutningsträning. Men han är ambitiös och en spelare som gillar att dröja sig kvar efter träningspassen och köra extra.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-30 kl 15:14
Annons
Annons
Annons