Prahl: Vårt anfallsspel är för dåligt

Ljungskile missade chansen att rycka ifrån bottenkonkurrenterna hemma mot Trelleborg.
Det slutade 0-0 i en match som bara innehöll två avslut på mål.

Inför mötet med Trelleborg låg Ljungskile på en 13:e plats på 20 poäng. En seger hemma hade inneburit betydligt säkrare mark. Nu blev det bara en poäng och avståndet ner till jagande Sundsvall och Gefle är inte större än fyra poäng.
Att det inte blev några mål var med facit i hand inte speciellt konstigt. Ljungskile ville revanschera sig efter 0-4 borta mot Elfsborg då försvarsspelet inte fungerade alls. Trelleborg, som sitter bekvämt i mitten av tabellen, ville mest av allt behålla avståndet ner till jagande Ljungskile. Och som Tom Prahl konstaterade efteråt så satte det sin prägel på matchen.

Trelleborg inledde bäst, hade en hel del boll och Ljungskile föll tillbaka ordentligt redan under matchens första tjugo minuter. Men ett stelt och uddlöst anfallsspel från gästerna gjorde att det aldrig blev riktigt farligt.
-Vårt anfallsspel är inte tillräckligt bra. Omställningarna är inte snabba nog och vi lyckas inte överlista Ljungskiles ytterbackar sade en kritisk, men samtidigt ödmjuk Trelleborgstränaren.
Ljungskile växte mer ju längre matchen led. I paus hade de jämnat ut spelet och den trenden fortsatte i andra halvlek. Hemmalaget tog för sig allt mer i en match som kändes ganska karaktärslös. Det fanns liksom ingen klar matchbild att sätta fingret på. Istället blev det mycket kamp i ett bra tempo. Ett scenario som brukar gynna hemmalaget. Det var också Ljungskile som hade de hetaste chanserna. Den absolut bästa kom i matchens 62:a minut då Ljungskile lyckades med konststycket att bränna en trippelchans.
-Vi hade några gyllene lägen att avgöra, funderade tränaren i Ljungskile, David Wilson, som fick se matchen från läktaren.
Han var avstängd efter att ha blivit uppvisad i matchen mot Elfsborg. Från sin plats uppe med TV-teamet fick han se en match som han beskriver som intressant.
-Trelleborg är ett formstarkt lag som jobbar hårt för varandra. Det vi snackade om innan matchen var att hålla koncentrationen, och det gjorde vi riktigt bra. Framförallt känns det viktigt inför fortsättningen av serien.
Hur var det att se matchen från läktaren?
-Det var inte första gången för mig. Men den här gången var det både intressant och frustrerande, sade Wilson med ett leende.
Publiksiffran? Endast 1 684 hade letat sig till ett septemberkallt Ljungskile. Årets sämsta.