POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Prahls nej: ''Ingen mer storklubb för mig''

Tom Prahl gör succé igen. Den 62-årige tränarveteranens framgångar fortsätter. Men ännu ett storklubbsjobb utesluts av allsvenskans just nu hetaste tränarnamn.

- Nej, det är ingenting jag är intresserad av. Någon annan allsvensk klubb är jag inte intresserad av, säger Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

- Men det betyder inte att jag inte har glöden. Jag skulle kunna tänka mig ett utlandsjobb men det förefaller väl osannolikt att jag skulle få den chansen nu i min ålder, funderar han.

Trelleborgs Tom Prahl är allsvenskans äldste huvudtränare och ensam över 60-strecket men i dagsläget likväl - förmodligen - landets hetaste tränarnamn.
Prahl uträttar små mirakel på löpande band i Trelleborg - på samma vis som under 1990-talet.
Nu femtontalet år senare lyckas han med samma sak igen.
Efter 3-0-segern mot Elfsborg senast och tre mål på mindre än tio minuter -  så kan Trelleborg ta på topplagen.
Och precis som när det begav sig i ett annat decenium - och precis som i fjol - så gör han det med minimalt och skadedrabbat spelarmaterial.

Men trots succén - och att han gjort resultat i en storklubb som Malmö - som sämst en femteplats - så skulle han tacka nej om chansen kom igen.
Då spelar det ingen roll om det skulle handla om Malmö, IFK Göteborg, AIK, Djurgården eller Helsingborg.

- Nu finns det inget bud från någonstans men även om det gjorde det så ser jag ingen som helst anledning att lämna det jag har här i Trelleborg. Jag intresseras inte numera av att träna någon annan allsvensk klubb i Sverige än Trelleborg.

Men ego har han.
Så lågmäld han än alltid är så visade han känslor mot Elfsborg senast som ingen är van att se honom.
Segervrål och knutna nävar for genom luften mot guldfavoriten.

- Ja, haha, men det är klart att det var väldigt skönt när vi gjorde både 2-0 och 3-0 och att vi vann matchen och gjorde det på våra villkor.

- Och att det var mot Elfsborg också som varit ett spöke för oss i flera år gör inte saken sämre.

Men ditt uppträdande - prestigen har du kvar. Stor tillfredsställelse att du lyckas som du gör med ett spelarmaterial som aldrig hade godkänts i någon av våra storklubbar? - Det är klart att man mår bra av bekräftelse. Det gör väl alla människor?! Och det är klart - jag ska inte sticka under stol med att det är kul att lyckas som här i Trelleborg.

 

 

Publicerad 2011-05-18 kl 12:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå